MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Mi változott?

Mi változott?

Takács Zsuzsa • fotó: balaton.hu

Tudom, hogy a retro manapság divat, van valami otthonos meghittség a megszokott dolgokban, de jó, ha a változás jelei is láthatók.

Pünkösd szeles, hideg hétvégéjén megtelt a Balaton-part, és nagyon sok üdülő- és kirándulóhely, aki tehette megpróbálta átmenetileg elfelejteni a Covid-okozta bezártság hónapjait. Így tettünk mi is, miközben valami megújhodást is vártunk. A sajtóban megszólaló vendéglátósok élőben mutatták meg, hogy szezonnyitásra készek, valami új kezdődik, és ezzel talán lezárul egy rossz élet- és üzleti szakasz. A vendégek pedig örömmel várták a nyitást, a teraszokon való korlátlan ücsörgés, evés-ivás, nézelődés élményét. Amit a jéghideg szeles idő tönkre tett, miközben a visszatérés, a megújulás élménye sem volt az igazi.
A büfékben ugyanaz a lángos és olajban sült ételek, az éttermekben sokhelyütt szűkített étlap, és egységesen óriási drágulás fogadta az embert. Így, aki útra kel, és akár egy napra felkeresi a Balaton népszerű helyeit, tele pénztárcával készüljön! Bár még a nyári szezon előtt vagyunk, már most tapasztalható: a kínálat retro, az ár posztmodern.