MENÜ
2024. július 27.
Olga, Liliána

A levegő szén-dioxidjából készítenek vajat és sajtot

Az étkezési zsírok kémiai előállítása kilogrammonként 0,8 gramm szén-dioxidnál is kevesebb kibocsátással jár.

Miért drágábbak a magyar élelmiszerek, mint a külföldről érkezők?

A magyar élelmiszeripar nem elég hatékonyan termel, és főleg a kisebb cégek vannak komoly lemaradásban.

A magyar élelmiszereket sújtja a legmagasabb adó egész Európában

Vannak, akik több mint 100 kilométeres távolságból is képesek átmenni bevásárlni.

Méz, lekvár: tovább szigorítanak

Cél, hogy segítsék a fogyasztókat a megalapozottabb döntéshozatalban.

Sikeres Németországban a gyökérrel árult saláta

2023-ban már 263 alkalommal szerepelt a gyökerestül csomagolt színes saláta az áruházak akciós újságaiban.

Feldolgozott rovarok az édességekben

Már régóta fogyasztja a férgeket tartalmazó termékeket: itt van 5 a legnépszerűbb példák közül.

A hosszú, egészséges élet ételei

A hosszú, egészséges élet titka a tudósok szerint 5 élelmiszerben keresendő.

Hova tűntek a konyhakertek?

Ha a kiskertekben nincsen zöldség-gyümölcs, akkor az élelmiszert meg kell venni.

Szinte mindenhol nőtt a bolti lopások száma

Az infláció és a magas élelmiszerárak miatt a bolti lopások száma is megemelkedett Magyarországon.

Piros felkiáltójel a nagy élelmiszerboltokban

Ez a kiírás fog fogadni minket minden élelmiszerüzlet bejáratánál.

Vaj helyett rovarzsír?

Egy tanulmány szerint hamarosan elérkezhet az az idő, amikor a vaj rovarokból készül majd.

Csomagolási trükkök

Tucatnyi módon trükköznek az élelmiszergyártók a csomagolással.

Pánikvásárlás Németországban?

A dühös gazdák felkelése a kormány megszorító politikája ellen már az élelmiszerboltokban is érezteti a hatását.
További cikkek