MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Segélyből vásárolt izomautókat

Segélyből vásárolt izomautókat

hvg.hu

Izomautóra és két Cadillacre költötte a koronavírus-segélyt egy kamuvállalkozó.

Amerikában is indult olyan gazdasági segélycsomag, amely a kisvállalkozások életben tartását célozta a koronavírus-járvány idején azzal, hogy az alkalmazottak fizetésének egy részét az állam átvállalta.

A többség biztosan erre is használta a lehetőségeket, de egy detroiti férfi másféle esélyt látott a könnyen zsebre tehető pénzben. A Carbuzz beszámolója szerint az 51 éves férfi vásárolt két Cadillac Escalade-et, egy Dodge Chargert és egy Hummert a pénzből.

Az FBI nyomozói szerint a férfi, aki napelemekkel üzletelt alapesetben, jelentkezett a vállalkozássegítő programra és el is nyert egy 590 ezer dolláros támogatást. A férfi úgy jelentkezett be a segélyre, mintha 68 embert kellene fizetnie, amelynek költségei 2,8 millió dollár kiadást jelentenek neki évente, azonban nem sokkal később kiderült, hogy a cége már jó egy éve nem is működik.

Két nappal a segély kiutalása után a férfi már kitöltötte a csekkeket két Cadillacre és a többi autóra. Két autót a testvéreinek adott, kettőt pedig megtartott magának.