MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Bemutatkozik az új Skoda Octavia Scout

Bemutatkozik az új Skoda Octavia Scout

hirstart.hu

Az új Octavia Scout várhatóan az ősz folyamán érkezik meg hozzánk.

Az RS modellek premierjével már csak egyetlen lyuk tátongott az új Škoda Octavia modellpalettáján: a telekjáró címmel rendelkező Scout modell hiányzott, amely képes arra, hogy bármelyik SUV helyett objektíven erősebb csomagot tegyen le az asztalra. Az emelt kombi most megérkezett.

Az Octavia új generációjának ismeretében nagy meglepetésekre persze nem kell számítanunk a kizárólag puttonyos karosszériával elérhető Scout esetében. A 15 mm-es emelés és az alváz kiegészítő védelme alapvető, a műanyagos kiegészítők pedig a jól ismert iskolát követik. Széria a 18 colos kerék, amelyet opcionálisan 19-re cserélhetünk (nem ajánljuk). A Scout is bő 4,7 méter hosszú, vagyis 16 mm-rel hosszabb (és 15 mm-rel szélesebb), mint elődje – ennek hatására a csomagtartó is 30 literrel gyarapodott (összesen 640-re).

A motorpalettával nem szerénykedtek: az elsőkerékhajtással is elérhető modell a paletta összes négyhengeresét felvonultatja, benzinesként 150 lóerős (1.5 TSI) és 190 lóerős (2.0 TSI), dízelként pedig 115, 150 és 200 lóerős (2.0 TDI) lépésekben. A két izmos dízel és a nagyobb benzines érhető el összkerékhajtással, a belépő motoroknál pedig a hatfokozatú manuális váltó a széria, de felár ellenében az izmosabb kivitelekben alapfelszereltségként érkező 7-fokozatú DSG is elérhető. A felsorolás újdonsága a kétliteres dízel új csúcsváltozata, amely 200 lóerőt és 400 Nm nyomatékot kínál.

A különösen gazdag alapfelszereltséggel elérhető modell belső terében Scout-specifikus dekorelemek (műfa), egyedi kárpitozású ülések és Scout logók tűnnek fel, de szériában érkeznek az alupedálok és barna színű kontrasztvarrás dobja fel a belső teret.