MENÜ
2022. szeptember 25.
Eufrozina, Kende

Ausztrál cukkini szeletek

Verena Lugner neves szakács és fűszerszakértő ajánlja cukkinis receptjét.

A magyar zsidó konyha nem csak a sóletről, a maceszről és a flódniról szólt

Hétköznap a zsidók a keresztény konyha kóserségre adaptálható receptjeit használták.

Tücsök, bogár – a magyar gasztronómiában

A rovarok és a bogarak egészségesek, tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjével.

Gasztronómiai központ és bormúzeum nyitja meg a kapuit Dijonban

A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők.

Igazi szupernövények: hüvelyesek világnapja

Alig szerepel hüvelyes étel a vendéglátóhelyek kínálatában.

A sármányevés legendája

Az étel, ami annyira bűnös, hogy Isten szemei elől egy lepel alá bújva kell megenni.

Megoldódik a mikrózás 70 éves problémája?

A mikrohullámú sütők alig változtak a kezdetek óta, de most egy új szerkezet rögtön két nagy változást is hozhat.

Pirospaprika-történelem

Dísznövény, kolera elleni szer és ellenállási jelkép volt, mielőtt a magyar gasztronómia egyik alapeleme lett.

Tejszínes kelbimbókrémleves: sült zöldségből készítve lesz a legfinomabb

A kelbimbó zöldség létére dúskál a fehérjében, érdemes minél többször az asztalra tenni.

Előkelő helyen a gulyásleves

A Tasteatlas a napokban közzétette a világ legjobb 100 ételének listáját, melyet 63 420 szavazat alapján állítottak össze.

Gyomnövényből leves? Igen!

Mutatjuk a tavasz egyik legjobb levesét, ami egy gyomnövényből készül, a csalánból.
További cikkek