MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma

Előbújtak a tavasz első ízletes gombái

A tavasz első gombái már március végén, április elején fellelhetőek az erdőkben.

Eleink ezt nassolták, egy pompás kétszáz éves recept

A magyar gasztronómiai hagyományok és ételek sokszínűsége évszázadokon átívelő fejlődés eredménye.

Eltűnt a hazai konyhakertek 97 százaléka

Drasztikusan visszaesett a konyhakertek mérete Magyarországon.

Hova tűntek a konyhakertek?

Ha a kiskertekben nincsen zöldség-gyümölcs, akkor az élelmiszert meg kell venni.

Krumpli helyett csicsóka!

Tele van vitaminnal, a konyhában változatosan felhasználható és nem is drága.

Hogyan oltsuk el a lángoló zsiradékot?

A konyhai tűzesetek nagy részét a tűzhelyen felejtett zsiradékok okozzák.

Milyen lesz a jövő konyhája?

A technika fejlődése életünk minden területét érinti.

Szőlőből lekvárt

A szőlőből készült lekvár desszertként, de húsok mellé is megállja a helyét.

Ausztrál cukkini szeletek

Verena Lugner neves szakács és fűszerszakértő ajánlja cukkinis receptjét.

A magyar zsidó konyha nem csak a sóletről, a maceszről és a flódniról szólt

Hétköznap a zsidók a keresztény konyha kóserségre adaptálható receptjeit használták.

Tücsök, bogár – a magyar gasztronómiában

A rovarok és a bogarak egészségesek, tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjével.
További cikkek