MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna

Az emberek már 600 ezer évvel korábban is főztek és sütöttek

A tanulmány 16 évig készült, ez alatt többezernyi halmaradványt katalogizáltak.

Tücsök, bogár – a magyar gasztronómiában

A rovarok és a bogarak egészségesek, tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjével.

Mesterséges intelligencia segíti a sörfőzést

A sörfőzők most kiálthatnak, hogy jaj, a gép elveszi az állásukat.

A pálinkafőzés és a magyar identitás

A kormány tovább harcol az adómentes pálinkáért.

Rossz idők járnak a pálinkafőzdékre

Az intézkedés 5-6 milliárd forintos költségvetési adóbevétel-kiesést eredményezett.

Kevesebb pálinka készül?

A gyümölcsök nagy része szétrohadt, a maradék ára az egekben.

Sok baj van a pálinkafőzéssel

Sokan a literenként mindössze hétszáz forintos költség alól is kibújnak.

Fürdenek a magyarok a házi pálinkában

Tavaly nagyjából 2500 főzőberendezést vettek nyilvántartásba az országban.

„A pörkölt receptje olyan, mint a fogkefe"

A Kelet-angliai Egyetem magyar közgazdásza elmondja, mi a közös a marhapörköltben és a világgazdaságban.

Pálinkamérleg az adók tükrében

Az elmúlt években 500-600 volt a bérfőzdék száma, a nyár végén nagyjából 570 működött az országban.

Karácsonyi lakoma – kevés pénzből, kreatívan

Előrejelzések szerint egy átlag magyar család 20 ezer forintot költ idén karácsonykor az ünnepi fogásokra.

Novemberi libalakomák

A Márton-napi liba kultuszának egyik magyarázata szerint a szokás a római időkre nyúlik vissza.
További cikkek