Eleink ezt nassolták, egy pompás kétszáz éves recept
A magyar gasztronómiai hagyományok és ételek sokszínűsége évszázadokon átívelő fejlődés eredménye.
„Hasznos, tiszta és szapora étkek megkészítése, sütése, főzése"
Ez lehetett a legelső írott magyar recept és szakácskönyv.
Két magyar étel is előkelő helyen
Összeállította a világ 100 legjobb levesének listáját a TasteAtlas.
Kultikus étel, de sokan nem szeretik: a pacal
A pacal az egyik legnépszerűbb étel a gasztronómiában.
Istenhez közeli összetevők: újra kiadták a ferencesek 330 éves receptgyűjteményét
A kiadványhoz Szőcs Előd szakács válogatta a recepteket, illetve irányította azok újrafőzését.
Miért nem esznek a magyarok kacsa- és libahúst?
Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: itthon alig kell, pedig van bőven
A magyarok mindig a rossz oldalon álltak, és ez meglátszik a testsúlyunkon is
Túlkínálat van, ennek ellenére úgy fogyasztunk, mintha éhínségtől tartanánk.
Ausztrál cukkini szeletek
Verena Lugner neves szakács és fűszerszakértő ajánlja cukkinis receptjét.
A magyar zsidó konyha nem csak a sóletről, a maceszről és a flódniról szólt
Hétköznap a zsidók a keresztény konyha kóserségre adaptálható receptjeit használták.
Tücsök, bogár – a magyar gasztronómiában
A rovarok és a bogarak egészségesek, tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjével.
Gasztronómiai központ és bormúzeum nyitja meg a kapuit Dijonban
A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők.
Igazi szupernövények: hüvelyesek világnapja
Alig szerepel hüvelyes étel a vendéglátóhelyek kínálatában.
További cikkek