MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk

Eleink ezt nassolták, egy pompás kétszáz éves recept

A magyar gasztronómiai hagyományok és ételek sokszínűsége évszázadokon átívelő fejlődés eredménye.

Két magyar étel is előkelő helyen

Összeállította a világ 100 legjobb levesének listáját a TasteAtlas.

Istenhez közeli összetevők: újra kiadták a ferencesek 330 éves receptgyűjteményét

A kiadványhoz Szőcs Előd szakács válogatta a recepteket, illetve irányította azok újrafőzését.

Miért nem esznek a magyarok kacsa- és libahúst?

Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: itthon alig kell, pedig van bőven

Ausztrál cukkini szeletek

Verena Lugner neves szakács és fűszerszakértő ajánlja cukkinis receptjét.

A magyar zsidó konyha nem csak a sóletről, a maceszről és a flódniról szólt

Hétköznap a zsidók a keresztény konyha kóserségre adaptálható receptjeit használták.

Tücsök, bogár – a magyar gasztronómiában

A rovarok és a bogarak egészségesek, tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjével.

Gasztronómiai központ és bormúzeum nyitja meg a kapuit Dijonban

A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők.

Igazi szupernövények: hüvelyesek világnapja

Alig szerepel hüvelyes étel a vendéglátóhelyek kínálatában.
További cikkek