MENÜ
2025. június 15.
Jolán, Vid

Gyomorkímélő finomságok a tányéron

Zöldségek, amelyeket az érzékenyebb gyomrúak is bátran fogyaszthatnak.

Se nem spenót, se nem brokkoli: rapini

A rapini kesernyés, enyhén diós ízű, hasonló a mustárzöldséghez vagy a kelkáposztához.

Zöldségek, melyeket télen is termeszthetünk

Jól tűrik a fagyot, sőt, néhányuk íze még javul is hideg hatására.

Dísznövény, ami zöldségként is ehető

A kakastaréj levelei magas antioxidánstartalommal rendelkeznek.

Zöldborsós tócsni

A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul.

Segítség, valami nem stimmel a palántámmal!

Aki már nevelt palántákat odahaza, az pontosan tudja, hogy azért ez nem is olyan egyszerű feladat.

Sikeres Németországban a gyökérrel árult saláta

2023-ban már 263 alkalommal szerepelt a gyökerestül csomagolt színes saláta az áruházak akciós újságaiban.

Spanyol salátát eszünk, mert itthon alig termelnek a gazdák

Európa második legkedveltebb zöldségéből egyre kevesebbet termel Magyarország.

Giga zöldségfarm épül Dubajban

Minden egyes nap 8000 kilónyi zöldséget fog termelni.

A legdrágább zöldségnek tartják a nálunk vadon termő növényt

Sok magyarországi kertben küzdenek vele, pedig több európai országban ínyencségként kezelik.

Miért hódít az édeskömény a szántóföldeken?

A harmadik legnagyobb területen termesztett zöldség a csemegekukorica és a zöldborsó után.

Skandináv államokba viszik a kiváló magyar káposztát

Bár meglepőnek tűnhet, de az Európai Unió legnagyobb tormatermelője nem más, mint Magyarország.
További cikkek