Gyomorkímélő finomságok a tányéron
Zöldségek, amelyeket az érzékenyebb gyomrúak is bátran fogyaszthatnak.
Se nem spenót, se nem brokkoli: rapini
A rapini kesernyés, enyhén diós ízű, hasonló a mustárzöldséghez vagy a kelkáposztához.
Zöldségek, melyeket télen is termeszthetünk
Jól tűrik a fagyot, sőt, néhányuk íze még javul is hideg hatására.
Dísznövény, ami zöldségként is ehető
A kakastaréj levelei magas antioxidánstartalommal rendelkeznek.

Zöldborsós tócsni
A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul.

Segítség, valami nem stimmel a palántámmal!
Aki már nevelt palántákat odahaza, az pontosan tudja, hogy azért ez nem is olyan egyszerű feladat.

Sikeres Németországban a gyökérrel árult saláta
2023-ban már 263 alkalommal szerepelt a gyökerestül csomagolt színes saláta az áruházak akciós újságaiban.

Spanyol salátát eszünk, mert itthon alig termelnek a gazdák
Európa második legkedveltebb zöldségéből egyre kevesebbet termel Magyarország.

A legdrágább zöldségnek tartják a nálunk vadon termő növényt
Sok magyarországi kertben küzdenek vele, pedig több európai országban ínyencségként kezelik.

Miért hódít az édeskömény a szántóföldeken?
A harmadik legnagyobb területen termesztett zöldség a csemegekukorica és a zöldborsó után.

Újfajta brokkoli meghódította az európai piacokat
Mindannyian tudjuk, hogy a brokkoli jót tesz nekünk, de miért?
További cikkek