MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Tehénnel a vonaton

Tehénnel a vonaton

magyarmezogazdasag.hu/Sárközi Judit

Februárban egy fiatal svájci gazda egy üszőt vásárolt a St Galen-i vásáron és úgy döntött, hogy vonaton viszi haza.

Fel is szállt a menetrendszerinti járatra az utasok közé ő, a barátja és a frissen vásárolt tehén. Az utasok természetesen telefont ragadtak, és a tehénről a kocsiban készült felvételek elkezdtek keringeni az interneten, nézettségi rekordokat döntve. A témát gyorsan felkapta a svájci média is, és a hatóságok is érdeklődni kezdtek a történtek iránt.

A szemtanúk szerint a fiatal gazdák nagyon finoman és ügyesen bántak az állattal, és az semmilyen módon nem szenvedett az utazás során.
Vödröt és kefét is hoztak arra az esetre, ha az állat összekoszolná a kocsit. Bár voltak felháborodott hangok, a legtöbb megjegyzés a tehén tartóival szemben dicsérő volt.

A vonat személyzete nem avatkozott be, mert az utasok nem tiltakoztak az állat jelenléte ellen, és szerintük egy hirtelen beavatkozás többet ártott volna az üszőnek, mint használt volna. A vasúttársaság szóvivője humorral közelítette meg az ügyet. Reményét fejezte ki, hogy a patás állat élvezte a vasúti utazást, és biztosított mindenkit, hogy a szokatlan utas épségben megérkezett úti céljához. Kijelentette, hogy a vasút nem szándékozik eljárást indítani a gazda ellen, noha az ilyen nagytestű állatok személyvonaton történő szállítása tilos.

A rendőrséget is értesítették a szokatlan utazásról, de ős sem avatkoztak közbe, mivel a vasutasok nem láttak rá okot. A rendőrség is megállapította, hogy az üsző sértetlenül érkezett meg a város melletti farmra.

Viszont az ügyészség vizsgálatot indított, hogy megvizsgálja, hogy a gazda megsértette-e az állatvédelmi törvényt. Ugyanerre kíváncsi az állategészségügyi felügyelőség is, ezért a gazdát már többször is behívták meghallgatásra,
aki kijelentette, hogy semmi kivetnivalót nem látott abban, hogy az egyéves üszőt néhány állomáson át vonattal szállította, amikor más háziállatok is felszállhatnak a vagonba és nem történik semmi bajuk.

Forrás: magyarmezogazdasag/farmer.pl