MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Drága pár

Drága pár

velvet.hu

A pár 44 millió fontot, vagyis 18 milliárd forintnál is nagyobb összeget költött már el az angol adófizetők pénzéből.

Norman Baker, Kelet-Sussex korábbi liberális demokrata képviselője a Daily Mailnek írott cikkében egy tanulmányra támaszkodva összeszámolta, mennyibe került már az angol adófizetőknek Harry herceg és Meghan Markle ellátása. A politikus hajmeresztően magas összegre jutott: a pár 44 millió fontot, vagyis 18 milliárd forintnál is nagyobb összeget költött már el az angol adófizetők pénzéből, akik még azután is támogatják kiadásaikat, hogy a házaspár már Amerikába költözött.

Baker szerint Harry herceg és felesége majdnem 8 milliárd forintnyi összeget érnek, ez az összeg azonban mégsem elég ahhoz, hogy fenntartsák életszínvonalukat. Kétéves házasságuk alatt a legnagyobb kiadásuk az esküvő volt, ami körülbelül 13 milliárd forintba került, amihez ők kevesebb mint 1 milliárd forintnyi összeggel járultak hozzá saját megtakarításaikból.

BAKER ÖSSZEVETI: MÍG HARRYÉK ESKÜVŐJE 13 MILLIÁRD FORINTBA KERÜLT, VILMOS HERCEG ÉS KATE MIDDLETON EGYBEKELÉSE ENNEK CSAKNEM FELÉBE, 

Esküvőjük után Markle-ék a Kennsington palotába költöztek, amit több mint fél milliárd forint értékben renováltattak fel, hogy aztán meggondolják magukat, és végül mégis máshol telepedjenek le. A királynő felajánlására Frogmore Cottage-ba tették át a székhelyüket, aminek kicsinosítása már 900 millió forintnál is többet kóstált. A politikus szerint a pár felajánlotta ugyan, hogy a Frogmore Cottage felújítási költségeit visszafizetik Angliának, az általuk megállapított havi törlesztőrészleggel 25 évbe telne, mire a teljes összeget visszakapná az ország.

Baker felháborodottan állítja, hogy Markle-nak jóval nagyobb ékszergyűjteménye van, mint Lady Dianának volt, aminek értékét több mint 230 millió forintra becsülik. Két év leforgása alatt körülbelül ugyanennyi összeget áldozott a házaspár a személyzetére, akik között természetesen nemcsak takarítókat, hanem PR-szakembereket is találni.

Harry hercegék költekezésének egyik nem elhanyagolható tétele a testőreik kifizetése, ami eddig körülbelül 2,5 milliárd forintjába került az angol adófizetőknek. Ahogy a cikk elején említettük, még most is kapnak pénz a szigetországtól, hála Harry apjának, Károly hercegnek, aki évi szinten majdnem 800 millió forintnyi adómentes összeget utal Harrynek.