MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk

Veszélyben a mangalica

A magasabb minőséget kereső és drágább termékeket is megfizetni képes réteg tovább szűkült Magyarországon.

Katonalegyekből készülő takarmány

Merész ötlettel álltak elő a britek: nem akármivel etetnék az állatokat a jövőben.

Aggódnak a magyar gazdák

Leginkább az állattenyésztők és a vadgazdálkodók részéről van aggodalom.

Új utakon járhat az ősi magyar fajta

A XIX. században a hazai szarvasmarha-állomány nagyjából 98 százalékát tette ki az őshonos magyar szürkemarha

Változtassanak étkezési szokásaikon

A globális élelmiszertermelés az emberi tevékenység okozta üvegházhatású gázkibocsátás egyharmadáért felel.

A németeknek bevált a legelőn történő állatvágás

Az állatok teherautón történő szállítása és tömeges vágásra való előkészítése erős stresszhatást vált ki.

Felértékelődik a haltenyésztés

Egyre nagyobb szerepet játszik a világ lakosságának állatifehérje-ellátásában a hal.

Miért eszik kevés marhát a magyar ember?

Alig eszik marhahúst a magyar fogyasztó, a piacot silány import húsok uralják.
További cikkek