Veszélyben a mangalica
A magasabb minőséget kereső és drágább termékeket is megfizetni képes réteg tovább szűkült Magyarországon.
Katonalegyekből készülő takarmány
Merész ötlettel álltak elő a britek: nem akármivel etetnék az állatokat a jövőben.
Aggódnak a magyar gazdák
Leginkább az állattenyésztők és a vadgazdálkodók részéről van aggodalom.
Új utakon járhat az ősi magyar fajta
A XIX. században a hazai szarvasmarha-állomány nagyjából 98 százalékát tette ki az őshonos magyar szürkemarha
Rengeteg hazai gazda adja fel a tenyésztést
Így lett olcsóbb a spanyol sertéshús, mint a magyar.
Változtassanak étkezési szokásaikon
A globális élelmiszertermelés az emberi tevékenység okozta üvegházhatású gázkibocsátás egyharmadáért felel.
A hatóság látókörében a kutyatenyésztők
Nagy részük nem rendelkezik törzskönyvvel.
A piac szűkülése egy sor magyar gazdát sodorhat a csőd szélére
A húságazatot érintheti leginkább a brexit.
A németeknek bevált a legelőn történő állatvágás
Az állatok teherautón történő szállítása és tömeges vágásra való előkészítése erős stresszhatást vált ki.
Ugató drónok őrzik az új-zélandi nyájakat
A drónok terelik, sőt meg is ugatják a nyájat.
Felértékelődik a haltenyésztés
Egyre nagyobb szerepet játszik a világ lakosságának állatifehérje-ellátásában a hal.
Miért eszik kevés marhát a magyar ember?
Alig eszik marhahúst a magyar fogyasztó, a piacot silány import húsok uralják.
Heti egy húsmentes nappal megmenthetjük a Földet
Az állattenyésztés felel a világ gázemissziójának 15 százalékáért.
További cikkek