MENÜ
2021. október 27.
Szabina

Kevesebb húsfogyasztással menthetjük meg a jövőnket

A hústermelés közben világszerte 28-szor annyi üvegházhatású gáz kerül a légkörbe, mint a növénytermesztés közben.

„Marhajó hotel”

Robotizált istállók biztosítják a kényelmet, ahol a vízágyon pihent szarvasmarha akár 70-80 liter tejet is képes leadni egy nap.

A németeknek bevált a legelőn történő állatvágás

Az állatok teherautón történő szállítása és tömeges vágásra való előkészítése erős stresszhatást vált ki.

A húságazat a legnagyobb vesztes Spanyolországban

A szarvasmarha- és a kiskérődző-ágazat a legnagyobb vesztesei a COVID-19 járványnak Spanyolországban.

Szökevény tehenet üldöz a rendőrség

Menekülés közben sikerült egy képet készíteni a szabadulóművész tehénről.

Valóban olyan környezetszennyező a marhatenyésztés?

A szarvasmarhák legelői fontos szerepet játszanak a légkör szén-dioxid-tartalmának megkötésében.

Családi pedigré: Margó és felmenői

MARGÓ tehén története – avagy a családtenyésztés kiváló példája.

Társkereső szarvasmarháknak

Társkereső applikáció segítségével találhatnak párt a szarvasmarhák Angliában.

A svájci gazdák kisebb és kevésbé éhes teheneket szeretnének

Néhány tehén magassága már meghaladja az 1,6 métert, és már a 900 kilogrammos súly felé halad az állomány.

A marhák szerencséje

Szomjas marhákra költi nyereményét a szerencsés lottózó.

Új-Zélandra várnak magyar fiatalokat

Új-Zélandon 2025-ig a farmoknak – elsősorban a tehenészeteknek – 50 ezer új munkásra van szükségük.
További cikkek