MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Lopott marhalevelek! Segítsen lebuktatni a tolvajt!

Lopott marhalevelek! Segítsen lebuktatni a tolvajt!

agroinform.hu

Elloptak 18 marhalevelet, a tolvaj bármikor megpróbálhat hamis papíros marhákat eladni.

Nagy József Hódmezővásárhely határában gazdálkodik, a növénytermesztés mellett állattartással is foglalkozik, bikákat hizlal.

A közelmúltban a tanyaépület felújításába kezdett a gazda, amelyhez külső segítséget is igénybe vett. A szakmunkások kőművesmunkákat végeztek és látszólag korrekt minőségben, időben végeztek a megbízással.

"Nem sokkal a munkások távozása után és a soron következő marhaszállítás előtt vettem észre, hogy eltűntek a marhaleveleim a helyükről. Mindig ugyanazon a helyen tárolom a hivatalos irataimat, így azonnal tudtam, hogy nagy baj van." – nyilatkozta Nagy József, amikor az Agroinform.hu szerkesztőségéhez fordult segítségért.

"Nem tudom, hogy a munkások idegen segédei közül lehetett valaki a tolvaj, vagy az építkezéssel járó állandó jövés-menés közben surranhatott be valaki a házba...

Azonnal mentem a rendőrségre feljelentést tenni lopás vétsége miatt, ismeretlen elkövető ellen – és onnan egyenesen a hatósági állatorvoshoz siettem.

Az állatorvosom gyorsan érvénytelenítette a lopott marhaleveleket az elektronikus nyilvántartási rendszerben (ENAR) – ugyanakkor elmondta, hogy valószínű, hogy ezzel még a lopási ügynek sajnos nincsen vége. A marhaleveleket ugyanis csak olyan ember lopja el, akinek már vannak lopott-, vagy "feketepiacos" marhái, amelyeket csak ezekkel az eltulajdonított marhalevelekkel tud értékesíteni.

Az állatorvosom javasolta, hogy kérjem az Agroinform.hu portálon keresztül a gazdálkodók segítségét, hogy minél több helyre eljusson a figyelmeztetés – nehogy más is bajba kerüljön a hamis iratok miatt.

"Egy lopott marhalevéllel értékesített jószág eladása már közokirat-hamisításnak is minősül."
A lopott marhalevelek adatai:

Tulajdonos: Nagy Józsefné; Hódmezővásárhely; Nagysziget Tanya 43. Tenyészetkód: 5084814

18 db Holstein-fríz bika marhalevél.

Szeretném felhívni a gazdálkodók figyelmét, hogy a fenti adatokkal rendelkező marhalevelek lopottak és érvénytelenítve lettek, ezért kérjük, hogy ha ilyen marhalevéllel ajánlanak bárkinek jószágot, azt haladéktalanul jelentse a rendőrségen és az állatorvosánál! – fűzte hozzá keserűen Nagy József, akinek azon túl, hogy megkárosították, még a hiányzó marhalevelei is pótoltatnia kell – és ez sok pénzbe kerül.