MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Utazás és szállás,  avagy vonattal az Adriára

Utazás és szállás, avagy vonattal az Adriára

napi.hu

Pénteken indul az idei első SEA←YOU Adria expresszvonat a Keleti pályaudvarról.

Ezzel és a jövő hét péntektől (június 21-től) szintén naponta közlekedő Istria expresszvonattal kedvező áron és az adriai nyaralás két éjszakájának szállásköltségét is megspórolva lehet eljutni a tengerhez – írta közleményében a MÁV-Start.

A Budapestről az Adriára –az ülő-, fekvőhelyes és hálókocsikkal – naponta induló, oda és vissza is éjszaka közlekedő két SEA←YOU vonat a piacon egyedülálló szolgáltatás: utazás és egyszerű szállás is egyben – írja a MÁV-Start. A SEA←YOU Adria expresszvonat június 14-től szeptember 6-ig naponta 18:55-kor indul Budapestről, a Keleti pályaudvarról Splitbe, átszállással Zadar és Sibenik is megközelíthető.
A vonatra az idei évtől új, kedvezményes, START Split elnevezésű menetjegyek is válthatók, korlátozott számban. Ezek ára a Magyarországon megtett szakasz hosszától függ: a Balaton partjáról 29, Budapestről 32, Kelet-Magyarországról pedig 42 eurótól válthatók meg irányonként. Az Adria expresszen kerékpár is szállítható.
A másik összeköttetés a június 21-től augusztus 30-ig naponta közlekedő SEA←YOU Istria expressz, amellyel a szlovén tengerpart „fővárosa„, Koper, valamint a nagy múltú üdülőhely, Abbázia (Opatija) és Fiume (Rijeka) is közvetlenül elérhető a Déli pályaudvarról. Átszállással Pula és Trieszt felé lehet könnyen eljutni.
A felnőtteknek szóló jegy ára a fiumei, abbáziai, koperi és pulai tengerpartig oda-vissza 49 euró. Triesztbe egyúti jegy 42,40 euróért, oda-vissza úti jegy 84,80 euróért váltható. A gyermekek (életkortól függően) díjmentesen vagy féláron utazhatnak. A szlovén adriai partszakaszra is lehetséges a kerékpárszállítás.