MENÜ
2024. május 8.
Mihály
Terápiás malac az utasok nyugalmáért

Terápiás malac az utasok nyugalmáért

hvg.hu

A koca abban segít, hogy a repülőút miatt szorongó utasok jobban érezzék magukat.

E hét elejétől terápiás malac fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén. A nőstény disznó Juliana névre hallgat, de tulajdonosa, Tatyjana Danilova LiLou becenéven szólítja.

Juliana nem először jár a repülőtéren: három évvel ezelőtt, fiatal süldőként pár hetet próbaképpen már ott töltött, de tulajdonosa és a reptér akkor nem kötött szerződést egymással a szerződtetésére. Most ez megtörtént, s a megállapodás értelmében a disznó a város kutyakiképző központjában némi oktatáson-szoktatáson esett át. Így már segítheti az utazás előtt szorongó utasokat, aki szeretne, egészen a beszállásig sétálhat a malaccal.

A coca állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem illedelmes is. Megtanították akkor röfögni, amikor "köszöntenie" kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is.

Ha nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával él San Francisco belvárosában. Saját ágya van, és naponta sétáltatják, pórázon. Állítólag szívesen tölti az időt emberek társaságában.

A terápiás állatok megszokottak sok amerikai repülőtéren, igaz, azok többsége kutya. De a sertések sem teljesen szokatlanok: New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca.