MENÜ
2024. május 21.
Konstantin
Díszpolgárrá avatták Karsai Dánielt

Díszpolgárrá avatták Karsai Dánielt

hazipatika.com/ N.M.M.

„Helytállása, lelki ereje mindannyiunkat elgondolkodtat és bátorít."

„Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen” – indokolta döntését Karsai Dániel egykori iskolája.

Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium díszpolgárává avatta az ALS-sel küzdő Karsai Dánielt. Ő az intézmény első díszpolgára – tudta meg az Eduline.

"Testi leépülését mindenki láthatja, követheti a médiában, közösségi portálokon bárki betekinthet Dani mindennapjaiba: a nyilvánossággal az a célja, hogy kendőzetlenül megmutassa, kézzelfoghatóvá tegye, mit jelent a méltóság elvesztése, a teljes kiszolgáltatottság. Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen. Helytállása, lelki ereje mindannyiunkat elgondolkodtat és bátorít. Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium büszkén avatja díszpolgárává egykori diákját, Karsai Dánielt" – írja honlapján az intézmény.

Karsainál másfél éve diagnosztizálták az ALS nevű gyógyíthatatlan betegséget. Fizikai állapota rohamosan romlik, de az életvégi döntésért továbbra is küzd. Tavaly novemberben a strasbourgi Emberi Jogi Bíróságon arról beszélt, hogy a legfrissebb felmérések szerint a magyar közvélemény 70 százaléka egyetért az életvégi döntés jogával. Ennek ellenére a Nemzeti Választási Bizottság elutasította az alkotmányjogász testvérének népszavazási kérelmét az aktív eutanáziáról.