MENÜ
2024. május 17.
Paszkál
Eladó három sziget, kocsmával és világítótoronnyal és birkákkal együtt

Eladó három sziget, kocsmával és világítótoronnyal és birkákkal együtt

startlap.hu

A mintegy 1,14 milliárd forintos vételárért cserébe két minisziget is az új, boldog tulajdonosé lehet.

Skócia nyugati partjainál eladó egy 453 hektáros, idilli magánsziget, amely homokos strandokkal, hét házzal, kocsmával, helikopterleszállóval, kápolnával, festői világítótoronnyal, meg egy rakás birkával van felszerelve.

A 3,1 millió dolláros, vagyis mintegy 1,14 milliárd forintos vételárért cserébe két minisziget is az új, boldog tulajdonosé lehet – írja a CNN.

A Sanda-sziget Skócia és Észak-Írország között fekszik, a Kintyre-félsziget déli csücskénél. Az évek során I. Róbert skót király skót király és Hacon norvég király is megfordult itt, a sziget leghíresebb tulajdonosa pedig Jack Bruce, a Cream rockzenekar tagja volt.

Az áramot két generátor termeli, a hét lakóingatlant nemrég újították fel, és összesen 26 fő befogadására alkalmasak. Ők már éppen megtölthetik a Byron Darnton Tavernát, amely a szigetnél 1946-ban hajótörést szenvedett hajóról kapta a nevét. Az előző tulajdonosok, Dick és Meg Gannon 2003-ban nyitották a bárt, amely éveken át a hajóval érkező vendégeket szolgálta ki, de miután 2010-ben Michi Meier svájci üzletember megvásárolta a szigetet, a hely bezárt.

Az eladást lebonyolító ingatlanügynökség vezetője szerint a kocsma “nagy sajtóvisszhangot kapott, és a nyári hónapokban nyitva volt”, a következő tulajdonos számára pedig a sziget lehetőséget nyújt arra, hogy exkluzív üdüléseket kínáljon, magas színvonalú szálláshelyekkel, és a kocsmát újra megnyithatják, az alkoholárusítási engedély is érvényes még.

A szigeten korábban egy kis farm működött, egy 55 birkából álló nyáj még mindig itt lakik. Az ingatlanos szerint a birkák nem igényelnek gondozást, sőt, ők nyírják a füvet a szigeten. És természetesen “az adásvétel részét képezik”.

A Sanda-szigeten egy csomó további állat él, a sziget további jellegzetessége a felfordított kanálra emlékeztető forma, ami miatt a környékbeliek csak “Kanál-szigetként” ismerik. Ha ez nem volna elég, a Sanda egyike azon kevés skót szigeteknek, amelyek saját bélyeget nyomtatnak.

Az ajánlatban szereplő további szigetek a 31,72 hektáros Birka Sziget és az egészen picike, alig 4,41 hektáros Glunimore. Az ügynökség azt állítja, máris “nagyszámú vagy megtekintési kérelmet” kaptak.