Tam_Bau
MENÜ
2021. szeptember 21.
Máté, Mirella
Sláger az élesztő

Sláger az élesztő

24.hu • fotó:bocskairadio.org

Hiánycikk az élesztő, pedig már többszörös mennyiséget gyártanak Magyarországon.

Napok óta nem kapható élesztő az élelmiszerboltok jelentős részében, és a növekedés.hu-nak nyilatkozó kereskedők szerint egyelőre bizonytalan, hogy a termékből mikor tudnak újra rendelni. Valószínűsíthető, hogy élesztőhöz főként a kisebb üzletek jutnak hozzá a megszokottnál sokkal nehezebben, illetve több helyütt egyelőre nem látják, megrendeléseiket a szállító mikor tudja teljesíteni. Az élesztő egyértelműen azért tűnt el a boltokból, mert a hazai lakosság a koronavírus-járvány miatt otthoni készletezésbe kezdett.

Kató Péter, az előállítással foglalkozó Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója a lapnak elmondta: nincs szó arról, hogy a termék a hazai kereskedelemben egyáltalán ne lenne kapható, csak az üzletekből folyamatosan kifogy a megnövekedett vásárlások miatt.

A Lesaffre most a korábbi kínálati helyzetet jóval meghaladó ütemben végzi üzleti tevékenységét, és az ebben az időszakban megszokott mennyiségek többszörösét szállítja ki a kereskedelemnek. A vezérigazgató szerint a cég is a három hete tartó készletezési láz lecsengését várja.