MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Jön a Volkswagen elektromos hippibusza

Jön a Volkswagen elektromos hippibusza

hvg.hu

Húszmillió forint körül lehet a Volkswagen elektromos hippibusza

Alig három hét múlva hivatalosan is bemutatkozik a teljesen elektromos VW ID.BUZZ, amelynek ára támogatások nélkül 60 ezer euró (21 millió forint) környékén lehet Németországban – írja az Automobilwoche. Mindez azt is jelenti, hogy támogatásokkal az ára hasonló lehet a VW Multivan T6.1 meglévő változataihoz, ami 50 000 eurós (17,7 millió forint) végső árcímkét feltételez.

A Volkswagen hivatalosan március 9-én mutatja be a modellt, több mint öt évvel azután, koncepcióként először láthattuk. A dizájn igazán jellegzetes a LED-es fényszórókkal, a nagy, alsó hűtőráccsal, ami egyébiránt a legtöbb szenzornak is helyet ad. A kisteherautó belsejéről nemrég kiszivárgott képek pedig megmutatták azt is, hogy a digitális műszercsoport és infotainment képernyő pontosan ugyan olyan, mint a többi ID.-modellben.

A Volkswagen általános elektromos-autóplatformjának jellege miatt személygépkocsi-változatban vélhetően 77 kWh-s lesz az elérhető legkisebb akkumulátorkapacitás, a szokásos 204 lóerős teljesítménnyel, ugyanakkor szó van egy jelentős, 111 kWh kapacitású modellről is, amely akár 600 kilométert is képes elmenni egy töltéssel.