Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Jegeskávé és koktél sem akadály az italnyomtató gépnek

Jegeskávé és koktél sem akadály az italnyomtató gépnek

vezess.hu

Újabb házi robotcsapos bukkant fel a piacon, aki képes bármilyen italt előállítani, és még pénzt is kér ezért.

Az utóbbi időben egyre több gyártó fordul az italkészítés irányába: már kapható például a Black&Decker gépe, ami a kapszulás kávéfőzők elvén képes koktélokat készíteni. Ennél azonban egy szinttel komolyabb tudással érkezik a Cana rendszere.

A Cana One a gyártó szerint egy molekuláris italnyomtató. A gépben egy ízpatron található, melyből a rendszer több ezer különféle ízkombinációt képes kinyomtatni, például gyümölcsleveket, üdítőket, jegeskávét, sportitalokat, borokat és koktélokat. A konyhapulton elférő szerkezet érintőképernyőjén választható ki a kívánt ital, beállítható alkohol-, cukor- és koffeintartalommal. Állításuk szerint több nagy márkával is együttműködtek, szakembereik pedig éveket töltöttek az italok molekuláris elemzésével, mielőtt előrukkoltak a termékkel.

Ha minden a tervek szerint alakul, a gépet az első, még akciós áron (500 dollár, azaz 171 ezer forint) megrendelő 10 ezer ember 2023 első felében kapja kézhez, a többiek 800 dollárért (274 ezer forintért) majd később kerülnek sorra. Természetesen időközönként, a gyártó szerint havonta cserélni kell majd az ízpatront, melyet szervizrendszerben végez a gyártó. Ez azonban nem kerül pénzbe a tulajdonosoknak: helyette az italokért kell majd fizetni, természetesen italonként eltérő árakat 29 cent és 3 dollár között.