MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Brutális forma, elképesztő képesség: itt a hatkerekűre épített RAM

Brutális forma, elképesztő képesség: itt a hatkerekűre épített RAM

vezess.hu

Ütősebb nevet is kaphatott volna ez a hatkerekű RAM.

Mióta a Mercedesnél megjelent a teljesen indokolatlan és őrült hatkerekű G-osztály, temérdek hasonló megoldással találkozhattunk. Hennessey megépítette a sajátját a Ford F-150 Raptorból, és Velociraptor néven bárkinek megcsinálják. Most pedig ennek érkezett egy kihívója, amit a RAM 1500 TRX-ből épít egy amerikai műhely, de ha lehet.

A floridai Apocalypse műhely építette ezt a szörnyeteget, melynek a neve Warlord (hadúr).

Motorjához nem nyúltak, a 6,2 literes Hemi még mindig 702 lóerőre képes, viszont nem csak négy kereket hajt. A harmadig tengely is aktív, vagyis rendes 6×6 hajtást kapott, annyival toldották meg a platót és az alvázat, hogy beférjen alá még egy tengely.

37 colos, felárért 40 colos terepabroncsokat kap a 18 vagy 19 colos felnikre. Apróság, de valószínűleg épp azért lesz hozzá népszerű extra, mert csak 1000 dollárba (289 000 forintba) kerül a kerékjáratok és az alváz LED-ekkel való megvilágítása, természetesen változtatható színnel. Szintén kaphat a vevő hőkamerás éjjellátót 5200 dollárért (1,5 millió forint).

Az Apocalypse kínálatában nem ez az egyetlen ilyen modell, készül hatkerekű például a Jeep Gladiatorból is. A Warlordért szédítő 250 000 dollárt, vagyis majdnem 75 millió forintot kérnek el.