MENÜ
2019. augusztus 20.
Alkotmány ü., István

A szőlő évszázados zamata

A szőlő íze ugyanaz, a bor készítése nagyon sokat változott.

Rezisztens szőlőfajtákban látják a megoldást

A gombarezisztens szőlőfajták jelentősége egyre nagyobb, és ez így lesz a jövőben is.

A rekordtermés már a pincékben

Az idei rekordtermésből akár 3,8 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe.

A szőlő egyik legveszélyesebb kórokozója

A betegség ellen nincs hatékony védekezési módszer, a megelőzésre kell koncentrálni.

Szőlőlegenda: ki volt Irsai Olivér?

A kedvelt fehérbor névadója nem holmi képzeletbeli személy, hanem nagyon is hús-vér ember volt.

A klímaváltozás nagy nyertesei: a német borászok

A Német Statisztikai Hivatal 9,75 millió hektolitert jelez előre, ami 30 százalékkal több, mint tavaly.

Az ambróziától Dionüszosz boráig

„A szőlőtőke három fürtöt terem: az első az érzékekre hat, a második mámort okoz, a harmadik bűnhöz vezet."

Éretlen szőlő a földön: zöldszüret

A még éretlen szőlőt július táján megritkítják: ezt hívjuk zöldszüretnek.

Magyar a kaliforniai szőlőkultúra atyja

Haraszthy Ágoston – a magyar, aki szőlőt vitt Amerikába.

Vigyázat, itt vannak a szőlőkabócák

Nem várt következményei vannak a hirtelen jött nyárnak, megjelentek a szőlőgyilkos kabócák.
További cikkek