Eltűnhet a magyar konyha egyik alapzöldsége

A klímaváltozás miatt ellehetetlenülhet a hazai burgonyatermesztés.
A hely, ahol soha nem volt szúnyog
A világ szinte minden táján zümmögnek a szúnyogok – kivéve eddig Izlandot.
A magyar talaj – eltékozolt nemzeti kincs?
Magyarország talajtani nagyhatalom, a valóság mégis sírnivaló.
Szivacsváros modell, Koppenhágát érdemes követni
Koppenhága szivacsként raktározza el az esőt.
Az 50 fokos hőséggel számolnunk kell, de még nem tudjuk mikor
Az elmúlt húsz év átlagához képest idén 87 százalékkal több erdő pusztult el Európában erdőtűz miatt.
Klímaválság: mi várhat a ma születő gyerekekre?
Főleg a kiszolgáltatottabb népcsoportokat veszélyeztetik a szélsőséges időjárási viszonyok miatti kockázatok.
A természet bosszúja vagy segélykiáltása?
Szélsőséges viharok, hőhullámok, árvizek: egyre gyakrabban tapasztaljuk a természet erejét.
Kötelező tananyag lehetne
Oktatóanyagként minden magyarországi általános- és középiskolában levetítendőnak ajánlott.
Mit jelent, hogy édes-sóssá vált a Balaton vize?
A sótartalom növekedése szükségszerűen hatással van a tó ökológiai rendszerére.
A légkörből kivont CO2-t alakítottak zöld üzemanyaggá
A szén-dioxid-leválasztás kulcsfontosságú a globális kibocsátás csökkentésében.
Netproblémák, fizetési fennakadások – ezeket okozhatja a sarki jég olvadása
A klímaváltozás a Föld forgásának tempóját is módosítja.
A klímaváltozás árnyékában: miért pusztulnak a fenyők a magyar kertekben?
Mit tehetünk, hogy megmentsük a fenyőinket?
Már februárban kezdődik a szúnyogszezon
Már az első 10 fok feletti napon aktiválódhatnak, sőt a tojások is fejlődésnek indulhatnak.
További cikkek


















