ERÖV csík
MENÜ
2018. március 24.
Gábor, Karina

A külföldi bankszámlát is be kell jelenteni január végéig

Nem lehet elbújni a NAV elől – új világ jön január végén.

Korlátlan hitelkeret, tévedésből

Egészen pontosan 1 988 535 ezer dollárt és 25 centet vett fel egy ausztrál fiatalember a bankszámláról.

Vidéken a takarékszövetkezetek megkerülhetetlenek

A cégalapítási számok üzletszerzési lehetőséget és versenyhelyzetet jelentenek a bankok számára.

Kamu banki üzletág – óriáscsalás

41 milliárd forintot csalt ki ügyvédektől és könyvelőktől az internetes bűnbanda.

Csökkenő bankszámlák

Több mint 520 ezer lakossági bankszámla tűnt el a tranzakciós illeték 2013 eleji bevezetése óta.

A gazdag ügyfelek számláját megcsapolta a bankár

Egymilliárd forint körüli összegben emelt le ügyfelei számlájáról pénzt az OTP egyik bankára – tudta meg az Index. A bankár éveken át sikkasztott, és miután idén lebukott, az ügyfeleket az OTP kártalanította.

Túl drága a bankolás – jelentősen nőtt a készpénz forgalom

A tranzakciós illeték jelentős hatással volt a magyarok bankolási szokásaira, a jegybank adatai szerint a háztartások több mint 430 ezer bankszámlát szüntettek meg két év alatt, tavaly is eltűnt 282 ezer bankszámla a rendszerből, írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Nyugdíjasok és a bank

Napokig otthon sírt az idős asszony, aki százezer forintot veszített el, amit a napokban szerencsés körülmények között visszakapott, azonban nem mindenkinek lehet ekkora mázlija. Ha bankban tartjuk a pénzünket nagyobb biztonságban lehetnek megtakarított forintjaink, ráadásul az átutalási díjak is kedvezőbbek lehetnek, ha a megfelelő bankhoz visszük a pénzünket. Mégis melyik a nekünk megfelelő pénzintézetet?

Számlacsomag változások – bankok igazi versenyhelyzetben

A bankok jelentős része átalakította a számlacsomagjait az utóbbi időben. Van, akinek drágább lett a bankolás és olyan is, aki jól járt, ennek ellenére mindenkinek érdemes megnéznie, hogy akad-e jobb ajánlat a piacon a mostani számlacsomagjánál, hiszen akár tízezreket spórolhatunk egy jól kiválasztott számlacsomaggal.

Cégalapítás egy nap alatt 15 fontért

Milyen dokumentumok szükségesek a cégalapításhoz Angliában? Mit kell tennünk cégalapítás után? Kötelező-e a bankszámlanyitás és ha igen, akkor hogyan? Szabó Éva, az EVLAteam okleveles könyvelője beszélt erről a Piac és Profit Brit-Magyar Üzleti Fórumán.
További cikkek