Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Lényeg az apró betűben

Lényeg az apró betűben

bankmonitor.hu / Fülöp Norbert

Mostanra mindenkinek meg kellett kapnia a bankszámlájához kapcsolódó éves díjkimutatást, ami sokkot okozhatott.

Egészen más együttesen látni ugyanis a számlavezetési díjra, bankkártyára vagy éppen az SMS üzenetekre kifizetett összegeket, amelyek összesen akár 100-200 ezer forintra is rúghatnak. Miközben tudvalevő, hogy léteznek teljesen ingyenes bankszámlák is. De tényleg díjmentes minden számla, amit így hirdetnek? Van trükk, amivel a bankok csőbe húzhatnak? Vagy óriási jövedelem kell ahhoz, hogy ilyen ajánlatot kaphassunk?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Érdemes először is tisztáznunk, hogy mely számlákat hívhatjuk egyáltalán ingyenesnek. Sok hirdetésben találkozhatunk nulla forintos számlákkal, ám ez többnyire csak a havi díjra vonatkozik, a tranzakciókért – például utalás, csoportos beszedési és állandó átutalási megbízás, kártyahasználat – már díjat számolnak fel, így aztán végül mégis költségbe verjük magunkat. Éppen ezért a Bankmonitor szakértői kizárólag azokat a számlákat tekintik ingyenesnek, amelyek átlagos használat mellett költségmentesen használhatók. Persze jogos kérdés, hogy mi számít átlagos használatnak, hiszen valakinek természetes, hogy van devizaszámlája, hitelkártyája és folyószámla hitelkerete, ám ezek egyelőre nem érhetők el díjmentesen.

/ Bővebben a Bankmonitoron /

https://bankmonitor.hu/cikk/nesze-neked-ingyenes-bankszamla-megneztuk-az-aprobetus-reszeket/