MENÜ
2021. október 27.
Szabina
Végig gyalog a Selyemúton – egy 70 éves nő példát mutat

Végig gyalog a Selyemúton – egy 70 éves nő példát mutat

startlap.hu

Velencétől Pekingig akar gyalogolni egy 70 éves olasz nő.

Az egykor a Nápolytól délre lévő Paestumban pénzügyi tisztviselőként dolgozó, 70 éves Vienna Cammarota egy tíz kilogrammos hátizsákkal fog útnak indulni, átkel Törökországon, Azerbajdzsánon, Türkmenisztánon, Üzbegisztánon és Kirgizisztánon. Indulása után egy évvel éri el Kínát, Pekingbe csak 2022-ben jut el.

Az éjszakákat sátorban fogja tölteni, de mint mondja, reméli, hogy a helyi lakosok majd szállást adnak neki. Útmutatóul csak térképeket használ, GPS nem fog rendelkezésére állni.

Példát akar mutatni a nőknek

“Utam célja, hogy embereket ismerjek meg közben. Remélem, találok olyanokat, akik támogatnak vándorlásom során” – mondta Cammarota. Kiemelte: a kihívással szeretne példaképül állni a nők elé. Üzenete az, hogy a nők koruktól függetlenül mindent képesek megvalósítani, amit elhatároznak.

“A korombeli embereknek – különösképpen a nőknek – meg akarom mutatni, hogy az ember megvalósíthatja az álmait. Pekingbe érkezésemkor 73 éves leszek, de biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog” – hangsúlyozta.

Szelíd turista

Cammarota egyben a lassú és úgynevezett szelíd turizmust akarja népszerűsíteni. Vándorlása alatt mellőzni akarja a műanyag használatát.

A szelíd turizmus a helyi lakosság és a turizmusban résztvevők közötti kölcsönös megértést segíti elő, nem veszélyezteti a meglátogatott területek környezetét, kulturális sajátosságait és a lehetővé teszi a táj megkímélését.

Goethe már megvolt

A hosszú, országokon átívelő vándorutakhoz Cammarota már igen jól hozzászokott. 2017-ben több mint 3 hónapon át gyalogolt Goethe nyomain a csehországi Karlovy Varyból Szicíliáig, eközben áthaladt Tirolon is. Útján Goethe 1786-os olaszországi utazásának vonalát követte. Töltött már egy hónapot Nepálban és Tibetben, emellett túrázott Izraelben, Patagóniában és Madagaszkáron is.