MENÜ
2024. február 24.
Szökőnap
Védelmi tantárgy az ukrajnai középiskolákban

Védelmi tantárgy az ukrajnai középiskolákban

444.hu

„Katonai oktatók segítségével sajátíthatták el e modern technológia használatának alapjait."

Az ukrán oktatási minisztérium azt tervezi, hogy beépíti az iskolák tantervébe a drónok kezelésének oktatását - számolt be csütörtökön az ukrán védelmi minisztérium Armija.info elnevezésű portálja.

A szaktárca azt tervezi, hogy korszerűsíti az Ukrajna védelme elnevezésű tantárgy oktatási módszereit, kiegészítve a taktikai gondolkodás és a térértés alapjainak oktatásával. Az ilyen változtatások célja, hogy minden diák rendelkezzen az alapkészségekkel, továbbá ösztönözzék a tanulókat a katonai pálya vagy olyan polgári szakok választására, amelyeken elsajátíthatják a drónok gyártását, tervezését, illetve korszerűsítését.

„Partnereinkkel elindítottunk egy projektet, amely arra szolgál, hogy kamerával felszerelt drónokkal lássák el az Ukrajna védelme tantárgyat oktató tanárokat, továbbá kiképezzék őket a kezelésükre. Már több iskola kapott drónokat, a tanáraik pedig kétnapos tanfolyamon vettek részt, amelyen katonai oktatók segítségével sajátíthatták el e modern technológia használatának alapjait" - fejtette ki Olekszandr Neszterenko vezérőrnagy.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy az ukrán iskolákban az Ukrajna védelme kötelező tantárgy a 10-11. osztályokban. 2020-ban a tantárgy neve a haza védelméről Ukrajna védelmére változott.