MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Rómát felszabadítják

Rómát felszabadítják

roadster.hu

Az új polgármesteri intézkedéseknek köszönhetően Róma végre fellélegezhet.

Az olasz főváros nem bírja jól a fapados társaságokkal érkező turistaáradatot, és sajnos a városvezetés sem volt eddig túlságosan következetes. Pár rendkívüli intézkedést már bevezettek, de most újabb szabályokat hoztak, ami sokat segít majd abban, hogy a város visszanyerje régi báját.

Az ajándékos standokat például kitiltják a főbb nevezetességek mellől, amivel nem csak a városkép javul, de a lokálpatrióták közérzete is. Tényleg elkeserítő, ahogy ezekkel a színvonaltalan kioszkokkal mindent elcsúfítanak, és nem törődvén a történelmi jelentőséggel, kihasználják a város minden négyzetméterét.

Virginia Raggi, Róma főpolgármestere már megkezdte a takarítást, tizenhét ilyen kioszkot el is tüntettek a legfontosabb látnivalók, terek, épületek környékéről: nincs több Ferenc pápás párna és Donald Trump-os bögre a Piazza Navonán, a Colosseumnál, a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőn sem.


Mindemellett a szintén nagyon demoralizáló és idegesítő mozgóárusokra is büntetések várnak, ha vegzálják a járókelőket, étteremben étkezőket és sorban állókat az esernyőikkel, sálakkal, szelfipálcákkal.

Raggi minden Rómával összeegyeztethetetlen dolgot bírsággal sújt, ilyen például a nevezetességek lépcsőin, útjain való bőröndhuzogatás, a Spanyol lépcsőn üldögélés, a szemetelés, a gladiátorjelmezes fotózkodás és a melegben a szökőkutakban fürdőzés, Anita Ekberg után immár nem szabadon.

Őszintén reméljük, hogy a kemény szabályok végre segítenek a turisták és a fekete profit miatt fuldokló fővároson!