MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Pompás recept édesburgonyával

Pompás recept édesburgonyával

divany.hu

Édesburgonya-rajongóknak: parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve.

Akár a vegánsággal szemezel, akár egy menő körettel dobnád fel az otthoni menüt, mindenképpen jól jöhet ennek az egyszerű fogásnak a receptje. A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Az édesburgonya mindenképpen a barátunk: magas a B6-vitamin-tartalma, jó forrása a C-vitaminnak, ráadásul 10 dekánként 33 mg kalcium van benne, ami alapeleme az egészséges csontrendszernek. Levesekhez, salátákban, sütve, de még desszertként is fogyaszthatod. A sütőtökhöz hasonlóan jól illik belőle egy adag kekszekhez, sajttortákhoz, de akár egyszerű, kevert tésztákhoz is adhatsz egy adagot.

Hozzávalók 2 személyre:
2 nagyobb darab édesburgonya2 evőkanál parmezán1 teáskanál vaj3 darab lereszelt fokhagymagerezd1 nagy bögre felaprított gombaízlés szerint só és frissen őrölt bors15 dkg mirelit spenót (vagy egy zacskó friss spenót)
Recept idők Előkészítési idő: 5 perc Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Elkészítés:
Mosd meg az édesburgonyát, csomagold alufóliába, és egy óra alatt puhítsd meg a sütőben. Közben egy kanál vajon puhítsd meg a gombát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről, és keverd el benne a spenótleveleleket is. Vágd félbe a burgonyákat, lazítsd fel villával a belsejét mindegyiknek, sózd és borsozd a darabokat. Ezek után halmozd a tetejére a gombás tölteléket, majd szórd meg egy-egy evőkanál parmezánnal.