Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Nyugati Agrár Kft.: A műtrágya-kereskedelem specialistái

Nyugati Agrár Kft.: A műtrágya-kereskedelem specialistái

Nyugati Agrár Kft.

Kistermelőktől a többezer hektáros gazdaságokig.

A bátaszéki kötődésű Nyugati Agrár Kft. három éve kezdte meg működését a műtrágya-kereskedelem területén. A Dél-Dunántúlon egyre nagyobb elismertséget kivívó vállalkozásban a régiót jól ismerő, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek állnak a mezőgazdasági termelők rendelkezésére.

– Termékpalettánk a nitrogéntartalmú műtrágyáktól kezdve, az NPK műtrágyákon keresztül, a lombtrágyákig terjed – kezdte az agrármérnök cégvezető. – Lehetőség van egyedi összetételű termékek előállítására is. Műtrágyáink 80 százalékban granulált termékek. A granulált NPK-k vízoldható foszfor hatóanyagtartalma a felhasznált alapanyagok miatt 90-95 százalék, ez a kálium esetén 100 százalék. Gyártóink között elsősorban orosz, horvát, valamint osztrák, német, spanyol gyárak szerepelnek. Dunántúlon a kistermelőket, és a többezer hektáros gazdaságokat szolgáljuk ki.
– Ezek szerint az import a meghatározó a műtrágya-forgalmazásban.
– Így van, ezért is fontos, hogy itt Bátaszéken, az egykori téglagyár területén kialakított központban, egy cégcsoport tagjaként működünk. A J. Lasfar Kft. műtrágya logisztikai központjában történik a többnyire hajón érkező alapanyag tárolása, illetve termékeink csomagolása, deponálása. Az infrastruktúrát egyebek mellet 80 ezer négyzetméternyi betonozott terület, egy húszezer,- és egy kétezer négyzetméteres raktárcsarnok jelenti. A folyékony műtrágya tárolására 8000 tonna befogadására alkalmas medence szolgál. Logisztikánkat ezenkívül 17 saját tulajdonú új kamion segíti. Ezzel a flottával képesek vagyunk az ömlesztett, a BB-es (600 kg/zsákos), illetve a folyékony áruk szállítására is. Ki kell emelnem, hogy a cégcsoport háttere nagyon fontos számunkra, ugyanis logisztikai biztonságot jelent.
– A kistermelőknek mit ajánlanak?
– Tavaly októberében nyitottuk meg a műtrágya kiskereskedelemmel foglalkozó üzletünket itt, Bátaszéki központunkban, a Kövesd puszta 1. szám alatt. Fontos, hogy itt a környékbeli gazdálkodók kisebb mennyiségekben is megvásárolhatják termékeinket. A telepi forgalomtól elkülönítve, gyorsítva a kiszolgálásukat igyekszünk optimális vásárlási feltételeket biztosítani számukra. A tavaszi szezonra készülve kisebb kiszerelésű (25kg-os zsák) terméklistát állítottunk össze. Hétköznap 8.00-16.00-ig tart nyitva az üzlet. Kiskereskedelmi egységet nyitottunk meg Kétyen is. Cégünk elkötelezett a partnereink irányába, hogy szakmai tanácsokkal segítve, versenyképes áron, jó minőségű termékekkel, rugalmas kiszolgálást biztosítson részükre. 

Nyugati Agrár Kft. Bátaszék, Kövesd puszta 1.
Tel.: ügyvezető: 30/990-6742, üzletkötők: 70/677-8791, 30/624-2060
E-mail: nyugatiagrarkft@gmail.com