MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Nézelődés sebesség helyett

Nézelődés sebesség helyett

vezess.hu

Elegük van a száguldozókból az osztrákoknak, sebességkorlátozás jön a legszebb hegyi úton.

A rendőrség, az ÖAMTC (Osztrák Autóklub) és a Grohag (Großglockner Hochalpenstrassen AG) átfogó közlekedésbiztonsági csomagot dolgozott ki és fogadott el. Ennek része a legszebb alpesi utak sebességkorlátozása.

A motorosok, autósok között igencsak kedvelt Grossglockner és a Gerlospass teljes szakaszán eltörölték a 90 km/órás maximumot, és helyette 70 km/órás sebességlimitet vezettek be. A fő üzenetek a következők: “Cirkálás a száguldás helyett!”, “Csodálkozás a rohanás helyett!”, “Nyugalom a teljes gázadás helyett!” és “Nézelődés a sebesség helyett!”.

A 48 kilométer hosszú, nehéz kanyarokkal tűzdelt útvonal legmagasabb pontja 2054 méteren van. Az út az autózás és a motorozás szerelmeseinek Mekkája. A panorámaút a karintiai Heiligenblut (1300 m) és a Salzburg tartományban fekvő Fusch (805 m) településeket köti össze, áthaladva a Magas-Tauern főgerincén, a Hochtor-hágónál (2505 m).

“Biztonsági csomagunkkal a Großglockner Hochalpenstraße több százezer látogatójának szeretnénk segíteni, hogy még biztonságosabban közlekedhessenek. Tudatosítanunk kell a látogatókban, hogy a kisebb sebesség életeket menthet, általában nagyobb biztonságot, valamint több élményt és élvezetet jelent. Az ezzel járó zajszennyezés csökkenése a védett területek természetére és a környezetre is pozitív hatással van, különösen a szomszédos településeken” – mondta Johannes Hörl, a GROHAG vezérigazgatója.

Elegük van a száguldozókból az osztrákoknak, sebességkorlátozás jön a legszebb hegyi úton 2
Ezen a tájon tényleg érdemes cirkáló üzemmódban bámészkodni, de azért voltak, akik a magasabb sebességtartományt élvezték két kanyar között.

A módosítás fokozatosan lép életbe az idei szezonban, ám ez csak a kezdet, ugyanis az átfogó csomag részeként a többi látványút sem ússza meg, azokon is hasonló korlátozásokat fognak bevezetni.