MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Merészebb lesz a T7-es Multivan

Merészebb lesz a T7-es Multivan

autopult.hu

Az új technológia pedig az eddiginél jobb, személyautósabb és sokkal modernebb buszt hoz el.

A haszongépjárművek tekintetében még hatalmas fejlődési potenciál van, a műszaki fejlődés pedig rendre lehetővé teszi ezek felszabadítását. Mind a pickup modellek, mind a kisbuszok egyre közelebb kerülnek a személyautókhoz, mind kidolgozottságban, mind pedig vezethetőségben – a várhatóan az idei év második felében bemutatkozó T7 pedig pontosan ezt az utat járja majd be.

A letisztultabb, nagyobb felületeket határozott élekkel és múltidéző részletekkel tarkító új Multivan különlegessége a belső térben rejlik – a digitalizáció korát érintőgombok, képernyők és tapizós lehetőségek hada képviseli, amelyekhez a 8-as Golfból és az ID.3-ból érkezett az ihlet.

A karosszéria valamivel nagyobb lesz, miközben a tető kb. 60 milliméterrel alacsonyabban húzódik, ami többek között a légellenállást is csökkenti. Az MQB platformra történő váltás nem csak személyautósabb futóművet és viselkedést, de hibrid rendszereket is lehetővé tesz. Így biztosan ott lesz a kínálatban a GTE modellekből ismert konnektoros hibrid 240 lóerővel, meg persze a dízel és benzines modellek is, amelyek munkáját 48 V-os rendszer teszi sokoldalúbbá. Elektromos kiadásra ugyanakkor ne számítsunk, azt ugyanis a később érkező ID.Buzz hozza el. A T7 Multivan tehát csúcstechnikás, jól variálható személyautóként száll be a harcba a személyautós buszokat kereső tehetős vásárlók kegyeiért – de persze California néven kempingezős verzió is készül, végtére is a műfaj kimondottan nagy keresletnek örvend. Ugyanakkor az új alapok igazi haszongépjárműves bevetéshez nem alkalmasak, így ezt a célt továbbra is a 6.1 fogja kiszolgálni, amely vélhetően 2025-ig biztosan a T7 mellett marad a kínálat másik felén.

A premier az idei évben meg fog történni, az új technológia pedig az eddiginél jobb, személyautósabb és sokkal modernebb buszt hoz el, ennek megfelelően nagyobb árcédulával; 15 millió forint alatt ne is reménykedjünk…