MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Melyik lesz a jobb: a Tesla, a Ford vagy a Ferrari lélegeztetőgépe?

Melyik lesz a jobb: a Tesla, a Ford vagy a Ferrari lélegeztetőgépe?

index.hu

Donald Trump engedélyt adott a Fordnak, a General Motorsnak és a Teslának hogy lélegeztetőket gyárthassanak.

Trump lépésének előzménye az, hogy Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezére egy rajongó kérdésére válaszolva elmondta el, hogy hajlandó lélegeztetőgépeket gyártani, és azt is, hogy gyártásuk egyáltalán nem bonyolult, de kell némi idő ahhoz, hogy átálljanak a gyártásukra.

 

Musk ajánlata nem példa nélküli, a General Motors vezérigazgatója, Mary Barra már a Fehér Ház gazdasági tanácsadójának, Larry Kudlownak is felvetette múlt héten, hogy a koronavírus-járvány miatt álló üzemeiben gyárthatna lélegeztetőgépeket.

A Ford autógyár szóvivője jelezte, hogy a cégvezetés sürgősen megvizsgálja a dolgot, és amint lesz mondanivalójuk, közzé teszik. A GM csak annyit közölt, hogy a pénteken bejelentett munka folytatódik, a Tesla meg semmit.

Ilyen gépek, vagy az ehhez szükséges eszközök gyártását a nyárig kényszerpihenőn levő Forma1-es csapatok üzemeiben is elkezdenék. A Ferrari, a McLaren, a Red Bull Racing és más istállók is felajánlották, hogy szabad kapacitásukat a koronavírus-járvány elleni küzdelemre fordítanák. Olaszországban a Ferrari és az anyacég FIAT tárgyal a kormánnyal, Angliában a McLaren, a Mercedes és a Williams is segítene a gépek vagy alkatrészeik gyártásával.