MENÜ
2019. augusztus 26.
Izsó
Más országokban ingyenes, nálunk fizetni kell a kisgyermekeknek is

Más országokban ingyenes, nálunk fizetni kell a kisgyermekeknek is

24.hu

Egy négyfős család legolcsóbban 8200 forintért mehet be az állatkertbe.

Miközben Európa fővárosaink jelentős részében 3 éves kor alatt ingyenes az állatkerti belépés, Budapesten a 2 év alatti gyermeknek is belépőt kell vásárolni. A Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján feltüntetett ártáblázatban az olvasható, hogy a 2 év alatti gyermekek babajegyének ára 200 forint. A 2 éven felüli gyermekeknél pedig már 2200 forintba kerül a belépés.

Az ártáblázat alapján egy négyfős család – egy két év feletti és egy két év alatti gyermekkel – legolcsóbban 8200 forintért mehet be az állatkertbe, míg ha már mindkét gyermek elmúlt kétéves, akkor 10 ezer forintba kerül a belépés a családnak.

Ehhez képest a 3 éves kor alatti gyermekeknek ingyenes az állatkerti belépés például:

Madridban,
Lisszabonban,
Párizsban,
Amszterdamban,
Koppenhágában,
Londonban,
Dublinban,
Prágában,
Pozsonyban,
Berlinben (4 éves kor alatt ingyenes),
Bécsben (6 éves kor alatt ingyenes),
Varsóban.
Ezenkívül Ljubljanában és Zágrábban kétéves kor alatt ingyenes a belépés a helyi állatkertbe.

Magyarországon viszont nemcsak a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló budapesti állatkertben kell belépőt fizetni a két év alatti gyermekek után, de a nyíregyházi és a veszprémi állatkertben is kétszáz forint a díj.

Mindez azért is érdekes, mert a kormányzati kommunikáció középpontjában aktuálisan épp a családvédelmi akcióterv áll, amelynek legfontosabb mottója az, hogy Magyarországon a gyermek az első.