Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Időzítés és szenvedély

Időzítés és szenvedély

igenyesferfi.hu

Thomas Healy az Egyesült Államok egyik legfiatalabb self-made milliárdosa.

Thomas Healy október elején 28 évével a világ legfiatalabb tőzsdei részvénytársaságot irányító vezérigazgatója és az Egyesült Államok egyik legfiatalabb self-made milliárdosa lett, elektromos teherautókkal foglalkozó cégét ugyanis felvásárolta a Tortoise Acquisition Group. A tőzsdei bevezetés mellett az új cég 560 millió dollárt is kap, amiből az elektromos teherautók egy új fajtáját hozzák majd létre.

Thomas Healy hosszú hónapokig munkálkodott azon titokban, hogy a teherautók villamosításával foglalkozó texasi startupja tőzsdére menjen, amikor beütött a koronavírus-járvány. A krízis miatt számos megállapodásnál behúzták a kéziféket, de a 2018-ban indult, különleges akvizíciókra szakosodott Tortoise Acquisition Corp., illetve a 2015-ben Healy által alapított Hyliion Inc. közötti tárgyalásokat a pandémia sem szakíthatta meg.

Az összeolvadásból létrejött új entitás, a Hyliion Holdings Corp. október elején kezdte meg a kereskedést a New York-i tőzsdén, miután szeptemberben a Tortoise részvényei több mint 300 százalékot ugrottak a szeptember 28-i részvényesi szavazás előtt. A papírok szerint Healy a legnagyobb részvényes 22,9 százalékkal vagyis 34,97 millió dollárral. Ezzel a 28 éves egykori autóversenyző lett a világ legfiatalabb milliárdosa, aki önerőből szedte össze vagyonát. A 28 éves Healy nem tagadja, hogy ez a szerencsén is múlott.
„Szerencsés az időzítésünk” – mondta Healy, a cég vezérigazgatója a Bloombergnek október elején. „Ha akkor próbáltuk volna lezárni a tárgyalásokat, amikor a tőzsde visszaesőben volt, akkor most merőben más beszélgetést folytatnánk.”

Healy részvényeit két évig nem adhatja el, a befektetők ebben az időben sokat várnak a fiatal vezérigazgatótól. Az SEC beadványok tanúsága szerint 2021-re 8 millió dollár bevételt prognosztizálnak, ami 2022-re a várakozások szerint 344 millió dollárra ugrik majd fel, 2023-ra pedig már 1 milliárd dollárra számítanak. Ryan Laskey, a Dana elnökhelyettese elmondása szerint nagyon elégedett Healy kereskedelmi fókuszával. „Valami olyat ad a vásárlónak, amiről nem is tudták, hogy szükségük van.”
A szingli Healy a mostani tranzakcióval olyan fiatalok közé írta be magát az üzleti élet történetében, mint John Collins, a Stripe alapítója és Evan Spiegel, akinek a Snapchatet köszönhetjük. vagy Mark Zuckerberg, aki 23 évesen vált milliárdossá a Facebookkal.