MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Harminc éves barátnőjével önkéntes karanténba vonult Berlusconi

Harminc éves barátnőjével önkéntes karanténba vonult Berlusconi

propeller.hu

Lánya dél-franciaországi kastélyába utazott a volt olasz kormányfő. Itt lesz addig, amíg el nem ül a járvány.

Még napokkal azelőtt, hogy a koronavírus gyors terjedése miatt kiterjesztették Olaszország egészére a lezárást, elmenekült az országból Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök – szúrta ki az olasz sajtóban a hírt az Azonnali. A 83 éves politikus már pénteken elhagyta Milánó melletti otthonát, és lánya franciaországi kastélyába költözött, Nizza mellé.

Az tűnt fel többeknek, hogy az összjobboldali sajtótájékoztatón, amit a Conte-rendeletek kapcsán tartottak, nem Berlusconi képviselte a Forza Italiát, hanem Antonio Tajani, volt európai parlamenti elnök.

A volt kormányfőhöz közel álló Libero írta meg végül, hogy Berlusconi Nizza mellett húzta meg magát lányának, Marina Berlusconinak a 19. századi kastélyában.

A cikk szerint az idős politikus annyira tart a fertőzéstől, hogy elrendelte a Forza Italia valamennyi munkatársának a kivizsgálását, aki vele kapcsolatba kerültek az elmúlt hetekben.

Az önkéntes karanténban nem lesz egyedül, elkísérte 30 éves barátnője, Marta Fascina is a kastélyba.

Olaszországban több politikusról is tudni, hogy elkapta a vírust, mások pedig önkéntes karanténba költöztek.

Olaszországban rendkívül súlyos a járványhelyzet, keddtől kiterjesztették az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozására hozott, eddig csak az ország északi részén bevezetett intézkedéseket – teszi hozzá a HVG. A korlátozások a jelenlegi tervek szerint április 3-ig tartanak majd, addig szünetel az oktatás is.

Az országban a fertőzöttek száma hétfő este elérte a 9172-t, közülük 463 ember halt meg.