MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Hamilton rollerrel, Vettel kerékpáron

Hamilton rollerrel, Vettel kerékpáron

vezess.hu

A négyszeres világbajnok Ferrari-pilóta a Forma-1-es szezonnyitón avatta volna fel a Walter Röhrl inspirálta kerékpárt.

A Forma-1-es paddock a nagydíjhétvégéken mindig zsúfolt: a belépővel rendelkező rajongók, a motorhome és a garázs között fel-alá járkáló csapattagok és a kíváncsi újságírók közt több pilóta is használ apróbb közlekedési eszközöket, melyekkel nem csak következő úti céljukat érhetik el gyorsabban, de a pályabejárást is hamarabb letudhatják.

A Mercedes britje, Lewis Hamilton például rollerrel gurul mindenhová, a ferraris Sebastian Vettelt pedig kerékpárok nyergében lehet látni, amikor nem egy vörös versenygépet terelget. A németek négyszeres világbajnoka már negyedik éve ugyanattól a bicikligyártótól kapja kétkerekűjét: a JRI Fixed egyedi megrendelésre készít kerékpárokat, maradéktalanul kielégítve a vásárlók igényeit.

Valószínűleg Vettel is nagyban beleszólt abba, hogyan is nézzen ki 2020-as bringája. Versenykerékpárján állandó sisakjának színei, a fehér, a sárga és a fekete köszönnek vissza, ám az inspirációt nem fejvédőjéről, hanem honfitársától, a kétszeres ralivilágbajnoktól, Walter Röhrltől nyúlta.

Walter Röhrl és Christian Geistdörfer itt a San Remo ralin veret 1985-ben a sport quattro S1-gyel. A képgalériában megtalálhatók a raliautók evolúciós fokozatai

A 14-szeres vb-futamgyőztes legenda az 1980-as években érte el legnagyobb sikereit: 1980-ban egy Fiattal, 1982-ben egy Opellel lett világelső. A többség azonban mégis az Audihoz köti Röhrlt, pályafutása végén ugyanis az ingolstadti márka színeiben versenyzett, és velük futott rekordidőt a Pikes Peaken 1987-ben.

Az S1-es Audi színei és a ralibajnok neve is visszaköszön Vettel kerékpárján, melynek debütálása várat még magára a törölt Ausztrál Nagydíj és a koronavírus miatt elhalasztott Forma-1-es szezonkezdet miatt.