Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Függőleges kert a betonfalak között

Függőleges kert a betonfalak között

otthon24.hu

Függőleges kert és zöld fal egész évben a svéd időjárás viszontagságai között.

Minden zöld ötlet ami kertet varázsol a városokba fontos lépés hogy szebb élhetőbb és környezet kímélőbb életterünk legyen. Pontosan ez a megközelítés vezette a Butong Svéd céget, hogy függőleges kert építéssel kezdjen el foglalkozni.

Egyik legújabb zöld projektjük ez a függőleges kert egy Svéd városban a betonfalak között. Ez a kert természetesen ugyan úgy mint minden más hasonló hozzájárul a terület hűvösen tartásához, a légszennyezés csökkentéséhez, és nem utolsó sorban a látványhoz is.

Esetünkben, ebben a megoldásban a beton fal szótó szó szerint kell érteni. A falra saját tervezésű és készítésű beton paneleket helyeztek el. Ezek rengeteg lyukat, rést, buborékot tartalmaznak, ezek teszik lehetővé a növények megmaradását és növekedését.

A növényeket akár maggal, vagy apró csemetékkel is a falba lehet ültetni, így a növekedési folyamat is megfigyelhető akár már a kezdetekkor.

Természetesen egy függőleges kert is gondozásra, legfőképp locsolásra szorul. Erről a kert tetején elhelyezett esővíz locsoló rendszer gondoskodik. A beépített locsoló rendszert még kiegészítették szintén beépített led megvilágítással is, hogy a látványban éjszaka is lehessen gyönyörködni.

Igazán érdekes és fontos elmondani, hogy Svédországban ahol ez a függőleges kert található, az átlag hőmérséklet +30 és -30 C fok között ingadozik. Természetesen az egész év időjárását figyelembe véve külön válogatták a telepített növényeket ezt figyelembe véve.

Ha érdekelnek a függőleges kertek akkor mindenképp érdemes ellátogatnod a Butong fent belinkelt oldalár. Ez a cég igazából ezt a méhsejthez hasonlító beton elemet gyártják. Több projektjüket megtalálhatod.

Amellett hogy igazán látványos függőleges kert ötleteket meríthetsz, szintén érdekes, ahogy ezeket a beton paneleket a design és a látvány szolgálatába állítják.