MENÜ
2024. május 8.
Mihály
Diákok terveztek haszonjárműveket

Diákok terveztek haszonjárműveket

vezess.hu

Az észak-amerikai RAM középiskolás diákok részére írt ki pályázatot. A feladat a jövő pickupjának megtervezése volt.

A Fiat Chrysler Automobiles észak-amerikai haszonjármű-divíziójának, a RAM-nak a vezető formatervezője, Mark Trostle annak idején gimnazistaként, egy dizájn-pályázaton találkozott először későbbi szakmájával. Nem véletlen, hogy már befutott autóipari tervezőként létrehozott egy hasonló, tehetségeket felkaroló programot, a ’Drive for Design’-t, amelyet idén nyolcadszor hirdettek meg.

1. helyezett: Job Skandera (12. osztály) Santa Clara, Kalifornia

Tizenegyedik és tizenkettedik osztályos gimnazisták jelentkezhettek az idei pályázatra, amelyen a jövő platós kisteherautóját kellett megtervezni. A győztes egy kaliforniai végzős diák lett, a második és harmadik helyen egy-egy michigani gimnazista végzett – az ezüstérmes tanuló egyébként a 2019-es pályázaton harmadik helyezést ért el. Az elismerés mellett értékes digitális tervező eszközökkel honorálták munkájukat.

2. helyezett: Vincent Piaskowski (11. osztály), Birmingham, Michigan

Ők most biztos nagyon boldogok, de életkoruk miatt kimaradnak egy másik, izgalmas autótervezési pályázatból: a Rolls-Royce kifejezetten 16 év alatti gyerekeknek kiírt formatervezési versenyéből, amelyre akár magyar gyerekek is pályázhatnak május 18-ig!