MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Dél-amerikai fejlesztésű Volkswagenek jönnek Európába

Dél-amerikai fejlesztésű Volkswagenek jönnek Európába

autopro.hu

A Volkswagen két új, Latin-Amerikában fejlesztett modellt mutat be az idei évben.

 Ezek közül a második, a Nivus Európába is meg fog érkezni, ezzel az első olyan Volkswagen lesz, amit Dél-Amerikában fejlesztettek, de Európában is forgalmazni fogják.

2017 óta a Volkswagen dél-amerikai tevékenysége kissé háttérbe szorult, most azonban ismét érdemes a figyelmünket kicsit erre a térségre szegezni. Nemrégiben mutatkozott be a Volkwagen Taos, ami az első Argentínában gyártott SUV a VW-től. A modellt követi egy másik: még az idén bemutatkozik a Nivus, egy sportosabb SUV.

A Nivus úttörőnek számít: ez lesz az első olyan modell, amit a Volkswagen Dél-Amerikában fejlesztett ki és ott is dob először piacra, viszont utána Európában is bemutatkozhat. A Nivus európai megjelenése az idei év végén várható.

Nivus – sportos SUV a legmodernebb technológiával
A gyártó szerint a Nivus megalkotásakor SUV-elemeket kívántak ötvözni egy sportosabb coupé vonalaival. A külső egyik leghangsúlyosabb eleme a C-oszlop hirtelen és áramló lejtése, aminek köszönhetően az SUV méretű autó formája coupé-szerű lesz. A Volkswagen szerint egyenesen új szegmens született ezzel az autóval.

Az SUV-elemeket főleg az autó orrán találjuk, ezek közé tartoznak a motorháztető jellegzetes vonalai, de a meghatározó, jelentőségteljes hűtőrács is.

Az autó megkapta a VW Play nevű vadonatúj infotainment rendszert. A 415 literes csomagtartó fedele is egy virtuális gombbal nyitható, de említést érdemel a Brazíliában fejlesztett rendszer extrém nagy felbontású, tíz colos kijelzője is. A rendszer kínálta funkciókat a kormányról is el lehet érni.

Taos – SUV kompromisszumok nélkül
A Taos egy igazi SUV, az erőt hangsúlyozza a kerékjárati ívek szögletessége is, de az autó vonalai eleganciát is hordoznak magukon. Az utastér hatalmas, ideális egy egész család számára.