MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Buzz, a hippibusz

Buzz, a hippibusz

hvg.hu

Friss képeken a Volkswagen elektromos hippibusza.

Négy éve már, hogy a németek bemutatták az elektromos ID Buzz nevű koncepció autót, amely mostanra nagyjából elnyerhette végleges formáját, még ha sorozatgyártásának kezdete odébb is van.

A tesztelés alatt álló elektromos kisteherautóról a napokban készültek friss képek, amelyeken egy klasszikus furgon verziója látható, de készül majd belőle mostani Volkswagen Multivan/Transporter pároshoz hasonlóan személyszállító kisbusz változat is.

A stílusa az újszerű, Volkswagen elektromos autóira jellemző formákat viseli és jóllehet a koncepció még úgy születetett, hogy kifejezetten a VW néhai, "hippibuszos" formáit idézze meg, a végleges forma sokat egyszerűsödött.

A hírek szerint a Buzzt igen széles kapacitástartományban lehet majd megvenni, legalábbis, ami az akkumulátorait illeti, a kissé szerénynek tűnő, 48 kWh-s alapverziótól egészen a 111 kWh-s kapacitásúig. A járművek motorjának teljesítménye 150 kW-t lesz, amely valamivel több, mint 200 lóerőt jelent. A maximális sebességük az elektromos autóknál lassan sztenderdé váló 160 km/h lehet.

Ha az információk helytállóak, azért az ID Buzzra elég sokat kell még várni, a hivatalos világpremierje minden bizonnyal csak jövőre esedékes, a sorozatgyártása pedig 2023-ban indulhat.