Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Az ország legnagyobb hajókiállítása

Az ország legnagyobb hajókiállítása

index.hu

1.000 négyzetméterrel nagyobb területen, 80 kiállítóval és 130 hajóval nyitja meg kapuit a Budapest Boat Show.

Nem véletlenül hívják Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének a 29. alkalommal megnyitó Budapest Boat Show-t, hiszen hazánkban máshol ennyi hajót sehol nem látni a parton. A látogatók megtekinthetik, sőt be is járhatják a 36 különböző márka vitorlás, motoros és elektromos hajójának nagy részét, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások, vagy akár ruházatok közül, és beszerezhetik a különböző vízi sportokhoz szükséges eszközöket is.

A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innováció bemutatására, ezzel a céllal a hetedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, így az elmúlt évben vízre került fejlesztések egy helyen lesznek megtekinthetők.

A Budapest Boat Show fontos hajós találkozóhelyként a bemutatkozó cégek mellett színes programkínálattal várja mind a szakmai mind a nagyközönséget. A színpadon szó lesz az olimpiai felkészülésről, a Kékszalagról és olyan jelentős hazai sikerekről, mint a Raffica csapatának négy tó győzelme. A Programszigeten az amatőr hajóépítők munkáját követhetik figyelemmel az érdeklődők, vagy kipróbálhatják képességeiket a vitorlás szimulátorban.

A kiállításon nem csak szárazon, de vízen is lesz hajó, hiszen a Programsziget medencéjében kis vitorlás teszt és bemutató zajlik. A bátrabbak pedig részt vehetnek a szintén a medencében zajló SUP jógán, vagy megnézhetik, hogyan zajlik a vízimentő bemutató.

A Budapest Boat Show 2020-ban ismét az Utazás kiállítással egy időben kerül megrendezésre, így azok a látogatók, akik a két pavilon bejárása után további élményekre vágynak, ugyanazzal a belépővel megtekinthetik a 40 ország 250 kiállítóját és számtalan izgalmas programot felvonultató turisztikai rendezvényt is.

A Budapest Boat Show-ra már elérhető a belépőjegy a kiállítás megújult weboldalán (www.boatshow.hu), mellyel elkerülhető a pénztáraknál történő sorban állás. Ez azért is fontos, mivel a Hungexpo felújítása miatt idén kizárólag a III. Fogadócsarnokon keresztül lehet belépni a rendezvényre, és a parkolóhelyek is korlátozottabb számban állnak rendelkezésre, így érdemes tömegközlekedéssel érkezni.