MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Az okoscsengő rögzítette a gyilkos vallomását

Az okoscsengő rögzítette a gyilkos vallomását

hvg.hu • fotó: dailymail.co.uk

A családi ház okos ajtócsengője rögzítette, ahogy bevallja testvére meggyilkolását.

A 25 éves texasi Michael Egwuagu a nővére barátnőjének azt mondta, megölte nővérét. Kiderült, a vallomást a családi ház kamerával is felszerelt okos ajtócsengője rögzítette.

Először lehet perdöntő bizonyíték egy olyan felvételből, amit egy ajtócsengő kamerája rögzített. A Gizmodo beszámolója szerint 2019. december 27-én a 25 éves Michael Egwuagu egy konyhakéssel halálra késelte állapotos nővérét, a 32 éves Jennifer Ebichit a texasi Pflugerville közelében.

A CNN szerint Linda Mura, akit tanúként hallgatott ki a rendőrség azt mondta, Ebichi hívására érkezett a nő házához, ám amikor odaért, Egwuagu épp egy véres késsel lépett ki a házból. A nő szerint a férfi azt mondta neki, megölte Ebichit.


Mura állítását egy fontos bizonyíték is alátámasztotta, időközben kiderült ugyanis, hogy az ajtócsengő kamerája rögzítette Egwuagu vallomását. A férfi ügyvédje Krista Chacona egyelőre nem reagált erre.

A helyi rendőrség beszámolója szerint Ebichi a gyilkosság napján üzenetet írt ikertestvérének, Martin Chinedu Egwuagunak, hogy menjen át hozzá, mert a testvérük, Michael Egwuagu komoly problémákkal küzd. Mire Martin odaért, Ebichi már életét vesztette, a boncolási jegyzőkönyv szerint egy-két tucat alkalommal érte szúrás az első trimeszterben lévő nőt.

A rendőrök a gyilkossággal vádolt férfire meztelenül, egy véres kés mellett találtak rá az utcán.