MENÜ
2024. árpilis 24.
György
A Volskswagen nem tervezi új motorok fejlesztését

A Volskswagen nem tervezi új motorok fejlesztését

hvg.hu

A jelenleg futó motorokat igazítják még a szigorodó kibocsátási elvárásokhoz, de új egységeket már nem fejlesztenek.

+"A Volkswagen márka nem tervezi új belső égésű motorok kifejlesztését" – jelentette ki a cég vezérigazgatója Ralf Brandstaetter az Automobilwoche-nak – hozzátéve, hogy az autógyártónál ezzel párhuzamosan áttérnek az akkumulátorral üzemelő autókra.

Az Audi a Volkswagen-csoport tagjaként a múlt héten bejelentette ugyan ezt a lépését.

A VW a jelenlegi motorcsaládjait még továbbfejleszti, hogy az Euro 7-es normának is megfeleljenek – mondván – egy ideig szükség lesz ezekre az egységekre is. Arról a bevételi forrásról, amelyet manapság a belsőégésű motorral hajtott autók eladásai jelentenek, természetesen egyetlen márka sem mondhat le egyelőre – tette hozzá a VW vezetője.

A március 5-én közzétett Volkswagen Accelerate stratégia ugyanakkor azt hirdette meg, hogy 2030-ra Európában a márka autóinak 70 százaléka már teljesen elektromos hajtású legyen. Az Egyesült Államokban és Kínában ezt 50 százalékos szinten szeretnék elérni.

Korábban a Volkswagen-csoport 2026-ra tervezte bemutatni utolsó belső égésű motorplatformját, amelynek életciklusát 2040-ig számolták. Az a fenti bejelentés nyomán nem derült ki, hogy ez a céldátum változik-e.