MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A viharos tenger elnyelte a Volkswagen 4 ezer autóját

A viharos tenger elnyelte a Volkswagen 4 ezer autóját

autoszektor.hu

Elsüllyedt egy kiégett teherszállító hajó csaknem 4000 VW-csoporthoz tartozó járművel.

A "Felicity Ace" autószállító elsüllyedt. A Volkswagen csoport négy ezer járműve volt a hajó fedélzetén, amely Emdenből az Egyesült Államokba tartó úton kigyulladt – írja az automobilwoche.de

Elsüllyedt egy kiégett teherszállító hajó csaknem 4000 VW-csoporthoz tartozó járművel kedden a viharos Atlanti-óceánon, miközben a hajót biztonságis kikötőbe akarták vontatni. Ezt a portugál haditengerészet a Német Sajtóügynökség (DPA) kérésére megerősítette.

A "Felicity Ace"-en február 16-án ütött ki tűz az Azori-szigetek közelében. A 22 fős legénységet sikerült megmenteni. A fedélzeten lévő, amerikai piacra szánt autók többsége megsemmisült vagy súlyosan károsodott a tűzben.

Egy holland mentőcég szerint a tűz a múlt hét csütörtökén magától kialudt. Az autógyártó nem adott tájékoztatást arról, hogy mely márkák közül hány új autót érintett a tűz. A médiában számos Porsche modellt is említettek.

A 200 méter hosszú hajó Emdenből az amerikai Rhode Island állambeli Davisville-be tartott, amikor máig ismeretlen okokból kitört a tűz. A teherszállító ezután egy hétig sodródott az Atlanti-óceánon, majd egy vontatóhajó próbálta biztonságos helyre szállítani.