MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A rendőr betörheti a szélvédőt, ha a kocsiban kutyát hagytak

A rendőr betörheti a szélvédőt, ha a kocsiban kutyát hagytak

szeretlekmagyarorszag.hu

A kár pedig a tulajdonost, vagy a kocsi vezetőjét terheli majd.

Egy férfi az 51 fokos kocsiban hagyott egy kutyát a pénteken Újpesten, amíg ő elment dolgozni. Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat értesítette a rendőröket, akik azt látták, hogy a kutyát kikötötték egy kötéllel a kisteherautó rakterében. Ráadásul az állat fel is csavarodott a kötélre. A kutyának az autóba nem raktak vizet, a tápot pedig nem érte el. Az állatmentők a náluk lévő hőkamerával ellenőrizték az autóban a levegő hőmérsékletét, ami 51 fok volt, így a rendőrök azonnal kiszabadították a kutyát a teherautóból.

A kutyát egy kötéllel kikötötték a kisteherautó rakterében. Vizet sem raktak ki neki, a tápot pedig nem érte el. Az állatot az újpesti rendőrök szabadították ki.
Az utóbbi napokban pedig más, hasonló eset is történt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság arra figyelmeztet, hogy a felforrósodott kocsikban senki ne hagyjon állatot. A rendőrök egész nyáron figyelni fogják a strandok, bevásárlóközpontok árnyékmentes parkolóit - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a rendőrnek ilyen esetben joga van ahhoz, hogy a veszélyeztetett jószág kiszabadítása érdekében akár be is törje az autó üvegét, szélvédőjét. "Ilyenkor a kár a bűncselekménynek minősülő gondatlanságot megvalósító tulajdonost, vagy a jármű használóját terheli, ráadásul ilyen kárra a biztosítótársaságok sem fizetnek" - teszi hozzá a lap.

Csütörtökön és pénteken is kánikula várható, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörökön 33, pénteken akár 35 fok is lehet.