MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A legkisebb VW elektromos családtag

A legkisebb VW elektromos családtag

autopult.hu

Érkezik a Volkswagen ID.1, a VW legkisebb elektromos autója.

A Volkswagen Csoport 2019 év végi bejelentésében egy évtized alatt összesen 75 teljesen és 60 részben elektromos (vagyis hibrid) modell bemutatását tűzte ki célul. Az ID.3 bemutatásakor közölt ambiciózus számok természetesen az konszernhez tartozó összes márka új típusait jelentik, de egyelőre úgy tűnik, hogy csak ígéretek maradnak. Mindenesetre már úton van a vadonatúj ID portfólió legkisebb és legolcsóbb modellje, az ID.1 is - elmondjuk, hogy eddig mit tudunk róla.

A Volkswagennél ID-nek hívják az elektromos termékcsoportot, hiszen a sorozat első (gyakorlatilag a Golf kategóriájában induló) tagja után a Genfi Autószalon idején lett hivatalos az ID.4 crossover érkezése – ami egyébként a tervek szerint átszelve az óceánt az Egyesült Államokban is kapható lesz.

Komolyan gondolják Wolfsburgban a beígért számokat, erre bizonyságul 2023-ban várható az ID.1 érkezése. Az elektromos kínálat legkisebbikének szánt típus az e-up! kategóriájában indul, váltva az olcsó elektromos modellt. Az elsősorban városi használatra tervezett típus hatótávolsága megközelíti a 300 kilométert, ami elég magas érték a minik között. A 36 kWh-s változat mellett terveznek egy 24 kWh-s verziót is – az olcsóbbnak ígérkező verzió esetében arányosan alacsonyabb hatótávra számíthatunk.

További ID.1 variánsokra is számíthatunk: az MEB platformra építik majd az emelt hasmagasságú ID.1 Crozzt és az e-Roomzz kisáruszállítót. Nagyjából havi rendszerességgel várjuk az új modellek bejelentését, hamarosan jelentkezünk.