MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A legerősebb és legnagyobb BMW Amerikából várható

A legerősebb és legnagyobb BMW Amerikából várható

hvg.hu

750 lőerős hibridként debütálhat a várhatóan az amerikai spartanburgi gyárban készülő X8-as modell csúcsváltozata.

A BMW egy teljesen új járművet épít az év végétől kezdődően a dél-karolinai üzemében – jelentette be a CNBC műsorában Oliver Zipse az autógyártó vezérigazgatója. Mint elmondta, egy csúcskategóriás autóról van szó, amely nem utódmodellje egyetlen típusnak, hanem egy vadonatúj modell a világpiac számára.

A Zipse ugyan nem árulta el a tényleges terméknevet, de minden bizonnyal az eddig BMW X8 M vagy XM néven említett modellről van szó. Itt készül egyébként jelenleg is számtalan szabadidő-autója a BMW-nek, mint az X3, X4, X5, X6 és X7-es is.

A BMW X8 M fejlesztéséről szóló pletykák még 2019-ben kezdődtek, ugyanakkor még mindig kevés konkrétum van vele kapcsolatban, a pontos elnevezése sem tisztázott. A legutóbbi hírek szerint az XM elnevezést is kaphatja, a nemrég bemutatott elektromos crossover az iX névadási konvencióját követve.

A modell neve egyébként a gyártói fejlesztésben „Project Rockstar”, ami egyértelműen a sorozat legerősebb SUV-ját jelenti – teszi hozzá a BMW Blog oldal – ami arról is ír, hogy ebben az esetben vélhetően egy plug-in járműről lehet szó. A jövőbeni BMW X8 M/XM modellek kétféle teljesítménnyel jöhetnek: a standard változatban 625 lóerővel, míg a csúcs X8 M Competition esetében a történelem első villamosított BMW M modelljeként az elektromos hajtással is megtámogatott V8-asával az autó 750 lóerő körüli teljesítményű lehet.