MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A legenda visszatér

A legenda visszatér

drivemebaby.hu

A Volkswagen ismét megosztott egy kedvcsinálót a várva várt ID.Buzz koncepcióról.

A minap aztán maga a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess saját Twitter-oldalán jelentette be, hogy a cég 2022. március 9-én mutatja be a Volkswagen ID-családjának legújabb tagjának, az elektromos kisbusznak a szériaváltozatát. Tipp: Olyan sikeres az ID.3, hogy a Volkswagen is csak ámul az adatokon

A jármű – aminek hivatalos nevét még nem hozták nyilvánosságra – természetesen az ikonikus VW Bulli szellemi utódjaként készült. Az ID.Buzz ugyanakkor egy teljesen újragondolt és jövőbe tekintő elektromos mikrobusz lesz. A hivatalos közlemény szerint az új VW kisbusz teljesen hálózatba kapcsolt és intuitív, formanyelve pedig újradefiniálja a kényelemet és maximális szabadságot ad.

 A kedvcsinálóban használt álcázási mintázat egyébként szorosan követi az ID.5-nél és a ID.4-nél használt sémát. Ezeknek a szériaváltozatai végül alig tértek el a teaser anyagban látott álcázott verzióktól, így nagy valószínűséggel az ID.Buzz végső változata sem tartogat különösebb meglepetéseket. Az elektromos Volkswagen busz gyártása már 2022-ben elkezdődik, az Egyesült Államokban 2023-ra ígérik a piaci bevezetését, az új modell önvezető változata 2025-ben érkezhet.